ABD Başkanı Donald Trump, NATO zirvesinde İspanya’yı hedef aldı. Trump, İspanya’nın NATO’daki rolünü eleştirerek ticareti keseceğini duyurdu.
ABD Başkanı Donald Trump, NATO zirvesi kapsamında yaptığı açıklamalarda İspanya’ya yönelik sert eleştirilerde bulundu. Trump, NATO’nun mevcut durumundan memnun olmadığını ve İspanya ile ticari ilişkileri sonlandırma niyetini dile getirdi.
Kameralar karşısında NATO Genel Sekreteri Mark Rutte ile birlikte açıklama yapan Trump, İran ile ateşkesin sona erdiğini duyururken, ittifakın diğer üyelerine de eleştiriler yöneltti. Özellikle İspanya’yı hedef alan Trump, ülkenin NATO’daki rolünü ve mali katkısını sorguladı.
Trump, İspanya ile herhangi bir ticari ilişki kurmak istemediğini belirterek, ülkeyi NATO içinde ‘kötü bir ortak’ olarak nitelendirdi. ABD’nin ittifaka yaptığı katkılara karşılık diğer ülkelerin aynı fedakarlığı göstermediğini savunan Trump, İspanya’nın mali yükümlülüklerini yerine getirmediğini iddia etti. ABD Başkanı, İspanya’nın ticari yolları açma taleplerine karşılık verilemeyeceğini söyledi.
Almanya, Fransa ve İngiltere gibi ülkelerle görüştüğünü ancak İspanya ile özel bir görüşme yapmadığını belirten Trump, İspanya’yı ‘umutsuz bir vaka’ olarak değerlendirdi. ABD’nin diğer ülkelere haksızlık yapıldığını düşündüğünü ifade eden Trump, İspanya ile ticareti hemen keseceğini ve bu ülkeyle konuşmayacağını vurguladı.
Reklam & İşbirliği: [email protected]