Tibet Özerk Bölgesi’nde 5.0 büyüklüğünde deprem kaydedildi. Sarsıntının ardından bölgede sel alarmı verildi.
Çin’in Nepal sınırındaki Tibet Özerk Bölgesi, peş peşe doğal afetlerle sarsılıyor. Dün toprak kaymasının yaşandığı bölgede bugün 5.0 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Sarsıntının ardından sel riski nedeniyle alarm seviyesi yükseltildi.
Alman Yer Bilimleri Araştırma Merkezi (GFZ), depremin Tibet’in kuzeyinde yerin 10 kilometre derinliğinde kaydedildiğini duyurdu. Bu sarsıntı, bölgede dün yaşanan 4.7 büyüklüğündeki depremin ardından geldi.
Çin devlet haber ajansı Xinhua, depremin ardından bir set gölünün taşma riski taşıması üzerine 5. seviye sel alarmının devreye alındığını bildirdi. Çin Su Kaynakları Bakanlığı, yerel yönetimlere set gölünü ve beklenen yağışları yakından izleme talimatı verdi.
Tibet’in Nagqu bölgesinde dün de 4.7 büyüklüğünde bir deprem kaydedilmişti.
Tibet sınır komşusu Nepal, geçtiğimiz günlerde Himalayalar’da kopan bir buzulun neden olduğu sel felaketiyle karşı karşıya kaldı. Bhotekoshi Nehri’ni etkileyen taşkında hayatını kaybedenlerin sayısı 389’a yükseldi. Nepal Ulusal Afet Risk Azaltma ve Yönetim Kurumu, kayıp kişi sayısının ise 910 olduğunu açıkladı.
Reklam & İşbirliği: [email protected]