İran Yüksek Ulusal Güvenlik Konseyi Sekreteri Muhsin Rızai, Moskova’da Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüştü. Görüşmede bölgesel güvenlik ve enerji projeleri masaya yatırıldı.
İran Yüksek Ulusal Güvenlik Konseyi Sekreteri Muhsin Rızai, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Moskova’da bir araya geldi. Resmi temaslar kapsamında Rusya’ya gelen Rızai, görüşmede ele alınan konular hakkında İran medyasına bilgi verdi. Görüşmede, bölgesel güvenlik düzenlemeleri ve savaş sonrası ortamın masaya yatırıldığı belirtildi.
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşen İranlı yetkili Muhsin Rızai, toplantıda önemli bölgesel konuların ele alındığını ifade etti. Görüşmede ayrıca, İran’a yönelik doğal gaz boru hatlarının inşası konusu da gündeme geldi. Bu projenin, İran’ın doğal gaz ihtiyacını karşılamasının yanı sıra çevre ülkelere gaz satışı imkanı da sunacağı kaydedildi.
Rızai, görüşme sırasında Rusya Devlet Başkanı Putin’in, İran dini lideri Mücteba Hamaney’e en içten selamlarını ilettiğini de aktardı.
Reklam & İşbirliği: [email protected]