ABD Savunma Bakanlığı: Şu Anda Çekilmeyle İlgili Bir Planımız Yok

featured

Pentagon Sözcüsü, DEAŞ ile Mücadeleye Odaklanmaya Devam Ettiklerini Belirtti

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü Tuğgeneral Patrick Ryder, günlük basın toplantısında, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Ryder, “Şu anda (çekilme konusunda) herhangi bir plandan haberdar değilim.” diyerek, ABD’nin Irak’tan çekilme planı olmadığını ifade etti. Ryder ayrıca, DEAŞ ile mücadele kapsamında oluşturulan grandbetting Doğal Kararlılık Operasyonları Birleşik Görev Gücü (CJTF-OIR) misyonlarına odaklanmaya devam ettiklerini belirtti.

Ryder: Irak Hükümetinin Daveti Üzerine Bölgedeyiz

Ryder, Irak hükümetinin daveti üzerine bölgede bulunduklarını vurguladı. Bu açıklama, Irak Başbakanı Muhammed Şiya es-Sudani’nin ABD’nin Bağdat’ta Haşdi Şabi karargahına yönelik saldırısını kınayarak “Hükümet olarak koalisyon güçlerinin varlığını tamamen sonlandırmak için ikili komisyonu çalıştırmaya başlama sürecindeyiz.” ifadesini kullanmasından sonra geldi.

Irak Hükümeti, ABD Öncülüğündeki Koalisyona Saldırıyı DEAŞ’a Bağladı

İran’a yakın Haşdi Şabi’ye bağlı Şii milis gücü Nuceba Hareketi liderlerinden “Ebu Takva es-Saidi” isimli kişinin, 4 Ocak’ta Bağdat’ta grandbetting giriş ABD hava saldırısında öldürüldüğü bildirilmişti. Irak hükümeti de bunun üzerine saldırıdan ABD öncülüğündeki terör örgütü DEAŞ karşıtı koalisyonu sorumlu tutmuştu.