ABD’de Yapılan Son Ankete Göre Biden, Trump’ın 5 Puan Gerisinde

featured

Ankete Göre Biden ve Trump Arasındaki Fark

ABD’de kasımdaki başkanlık seçimleri için yapılan son ankete göre, Başkan Joe Biden, eski Başkan Donald Trump’a 5 puan geride.

Anket Sonuçlarına Göre Seçmen Tercihleri

New York Times/Siena College ortaklığında gerçekleştirilen ankete katılanlar arasında yüzde 43’ü 5 Kasım’da Biden’a oy vereceklerini ifade ederken, Trump’ı seçeceklerin oranı ise yüzde 48 olarak belirlendi.

Seçmenlerin Geçmiş Tercihlerine İlişkin Veriler

2020’deki seçimlerde Biden’a oy verenlerin yüzde 83’ü kasımda ikinci kez aynı adayı destekleyebileceğini belirtirken, aynı yıl Trump’a oy verenlerin yüzde 97’si de yeniden kendisi için oy kullanacaklarını kaydetti.

Biden’ın Yönetim Biçimine İlişkin Görüşler

Ankete katılanların yüzde 47’si Biden’ın görevini yürütme biçimini kesinlikle onaylamadığını ifade ederken, her 4 katılımcıdan biri ülkenin yanlış yönde gittiğini düşündüğünü belirtti.

Geçen Yıl Yapılan Ankete Göre Karşılaştırma

NYT ve Sienna ortaklığında geçen yıl yapılan ankette de Trump, kayıtlı seçmenlerde Biden’ın 2 puan önünde çıkmış, ancak “Seçiciler Kurulu” delegeleri açısından Biden, 2 puanla Trump’ı geride bırakmıştı.

Ankete Katılım ve Detaylar

25-28 Şubat’ta ulusal düzeyde gerçekleştirilen ankete her iki partiden rastgele seçilen 980 kayıtlı seçmenin katıldığı bildirildi.