Ahmet Bayram Lüks Gayrimenkul Alırken Bunlara Dikkat Edin

featured

Global çapta yaşanan ekonomik kriz hemen hemen tüm sektörlerde çetin yanını hissettiriyor. Ciddi yatırımların yapıldığı gayrimenkul sektöründe ise, zor süreç koşullarının yanı sıra, alıcıların nakitlerine göz diken fırsatçılar ciddi bir risk teşkil ediyor. Herhangi bir gayrimenkul yatırımı öncesinde, özellikle lüks gayrimenkullerle ilgili olarak piyasada ciddi bir dolandırıcılık hâkimiyeti mevcut. Dolayısıyla alıcıların güvenli bir biçimde gayrimenkul edinebilmesi için hayati önem taşıyan noktalar oluşuyor. Lüks gayrimenkul alımı öncesinde vatandaşın dikkat etmesi gereken noktaları Property Turkey İstanbul Kurucusu Ahmet Bayram değerlendirdi.

‘Düşük Fiyatlara Dikkat Edin.’

Lüks bir gayrimenkulün değerini belirleyen belli başlı ölçütler bulunuyor. Özellikle döviz kurundaki yükselişle birlikte, lüks bir konutun fiyat aralıklarını ortalama seviyelere çekebilmek pek de olanaklı değil. dolayısıyla Property Turkey İstanbul kurucusu Ahmet Bayram alıcıları, ederinin çok altında fiyatlarla satışa sunulan lüks gayrimenkuller konusunda uyarıyor.

Bir malın çok ucuza satılmasının şüpheli bir durum olduğuna dikkat çeken genç iş adamı, ucuza yatırım yapmak isterken, ciddi maddi kayıplar yaşanabileceğini, bu yüzden detaylı ve kapsamlı bir piyasa araştırması yaptıktan sonra alım sürecine girilmesi gerektiğinin altını çiziyor. Çok ucuza satılan gayrimenkullerin, imar ve ya iskan gibi evrak problemleri olabileceğini belirten Bayram, pek çok ilanın tamamen asılsız olduğunun, ilan veren kişilerin mal sahibi ya da yetkili satış temsilcisi olmayabileceğini de belirtmekte fayda görüyor.

‘Köklü ve Güvenilir Gayrimenkul Şirketleri İle Çalışın.’

Ülkemizde gayrimenkul şirketlerinin yeni yeni kurumsallaşmaya başladığını belirten Bayram, referansları sağlam olan, belli bir piyasa hakimiyeti ve portföyü bulunan başarılı gayrimenkul şirketlerinden danışmanlık alınmasının önemini vurguluyor. Köklü ve güven veren firmaların, bir satış için kariyerine zarar vermeyeceğini vurgulayan genç iş adamı, kurumsal şirketlerdeki denetlemenin de alıcıyı garanti koruyan konulardan olduğunu düşünüyor. Satış öncesinde yapılan çift taraflı danışmanlık sözleşmeleri ile hem alıcı hem de satıcı boyutunda güvenceler oluşturuluyor.

Property Turkey İstanbul’un da nihai amacının ve başarısının güven veren bir firma olmak olduğunu ifade eden Bayram, danışmanlık alınacak şirketlerle ilgili olarak çok yönlü bir araştırma yapılması ardından karar verilmesini öneriyor.