Almanya’nın Savaş Planları Arasında Sivillerin Evlerini Bomba Sığınaklarına Dönüştürme

featured

Savunma Bakanlığı Raporuna Göre

Almanya’nın önde gelen gazetelerinden Bild, Savunma Bakanlığı’na ait bir rapora dayandırdığı haberinde Almanya’nın savaş planları arasında sivillerin evlerini bomba sığınaklarına dönüştürmenin de yer aldığını bildirdi. Raporda belirtilen bilgilere göre, bakanlık Nisan ayına kadar gizli “Operasyon Planı” üzerinde çalışmalarını tamamlayacak.

Almanya’nın Rolü: Geçiş Ülkesi Olmak

Raporda Almanya’nın aktif bir cephe hattına sahip bir devlet yerine, silah ve teçhizatın teslimi açısından hayati önem taşıyan bir “geçiş ülkesi” olarak öngörüldüğü belirtiliyor. Bu bağlamda, askerler otoyolların, tren istasyonlarının ve limanların güvenliğini sağlamakla görevlendirilecek.

Sivillere Verilen Görevler

Raporda devletin, orduya ve polise verilen bazı görevlerin yerine getirilmesi için sivillerin yardımına başvuracağı ifade ediliyor. Enerji santrallerinin korunması gibi önemli görevler için sivillerin güvenilmesi gerektiği vurgulanıyor.

Vatandaşların Kendi Sığınaklarını Kurması

Rapora göre Almanya’da sadece 579 işlevsel bomba sığınağı bulunması nedeniyle, planın vatandaşları kendi sığınaklarını bodrum ve garaj gibi yerlerde kurmaya teşvik ettiği belirtiliyor. Ancak Federal Sivil Koruma ve Afet Yardım Dairesi başkanı Ralph Tiesler, zaman kısıtlamaları nedeniyle yeni barınaklar inşa etmenin artık mümkün olmadığını söylüyor.

Rusya-Ukrayna Çatışması ve Almanya’nın Güçlendirme Çalışmaları

Almanya, devam eden Rusya-Ukrayna çatışmasından kaynaklanan tehditleri öne sürerek ordusunu güçlendirmenin yollarını arıyor. Bu doğrultuda sivil sığınakların önemi artarken, halkın da güvenlik önlemlerine katkıda bulunması bekleniyor.