USD49,95EUR55,80ALTIN6.224,93Istanbul15° Bulutlu1:22AKŞAM'AKALAN SÜRE
Eğitim

Ankara Bilim Üniversitesi ve Unitree Robotics Geleceğin Teknolojileri İçin İş Birliği Yapıyor

Ankara Bilim Üniversitesi ile robotik devi Unitree Robotics, geleceğin teknolojileri için güçlerini birleştirdi. Ar-Ge, inovasyon ve nitelikli insan kaynağı yetiştirme hedefleniyor.

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
Ankara Bilim Üniversitesi ve Unitree Robotics Geleceğin Teknolojileri İçin İş Birliği Yapıyor

Ankara Bilim Üniversitesi, robotik ve yapay zeka alanında küresel bir oyuncu olan Unitree Robotics ile stratejik bir iş birliği protokolü imzaladı. Protokol, üniversitenin akademik birikimini Unitree Robotics’in saha deneyimiyle birleştirerek Türkiye’nin teknoloji vizyonuna katkı sağlamayı hedefliyor.

Bu iş birliği kapsamında Ar-Ge ve inovasyon kapasitesinin artırılması, teknoloji transferinin güçlendirilmesi, ortak projelerin geliştirilmesi ve nitelikli insan kaynağının yetiştirilmesi ana hedefler arasında yer alıyor. Anlaşma, teorik bilginin pratik uygulamalarla buluşmasını amaçlıyor.

Ortak Projeler ve Eğitim Programları

Protokol çerçevesinde TÜBİTAK, Avrupa Birliği ve Kalkınma Ajansı destekli ulusal ve uluslararası Ar-Ge projeleri geliştirilecek. Ayrıca, öğrencilere yönelik staj, co-op ve uygulamalı eğitim programları hayata geçirilecek. Üniversite, Unitree Robotics’e akademik danışmanlık ve teknik destek sunacak.

Bu kapsamda seminer, konferans, çalıştay ve panel gibi bilimsel etkinlikler de düzenlenecek. Ankara Bilim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Demir, iş birliğinin teknolojik kalkınma için kritik önem taşıdığını belirtti. Demir, “Öğrencilerimizi ve akademisyenlerimizi geleceğin teknolojileriyle doğrudan buluşturuyoruz,” dedi.

Akademik Buluşma ve Öğrenci Katılımı

İş birliği protokolünün imza töreni sonrasında Ankara Bilim Üniversitesi Genel Sekreteri Ali Demirdağ’ın katılımıyla akademik bir buluşma gerçekleştirildi. Mühendislik Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Ender Sevinç, fakültenin vizyonu ve iş birliğinin akademik süreçlere katkıları hakkında bir sunum yaptı.

Mühendislik öğrencileri yoğun ilgi gösterdiği program, soru-cevap bölümüyle interaktif bir ortamda tamamlandı. İki kurum, belirlenen takvim doğrultusunda ilk ortak projelerini yakın zamanda hayata geçirmeyi planlıyor.

Benzer Haberler

Tümü
ÖSYM İstanbul’da Hafta Sonu Yapılacak Sınavları Erteledi
ÖSYM İstanbul’da Hafta Sonu Yapılacak Sınavları Erteledi
İstanbul ve Yalova’da Okullar Yarın Tatil Edildi
İstanbul ve Yalova’da Okullar Yarın Tatil Edildi
ÖSYM İstanbul’daki Sınavları Ertelendi
ÖSYM İstanbul’daki Sınavları Ertelendi
İstanbul ve Yalova’da Okullar Yarın Tatil Edildi
İstanbul ve Yalova’da Okullar Yarın Tatil Edildi
ÖSYM İstanbul’daki Sınavları Erteledi
ÖSYM İstanbul’daki Sınavları Erteledi
Başakşehir Okul Saldırganı ‘Dünya Beni Tanısın’ Demiş
Başakşehir Okul Saldırganı ‘Dünya Beni Tanısın’ Demiş
iki kişinin bildiği sır değildir - SIR HABER
Sir Haber

Reklam & İşbirliği: [email protected]

Hakkımızda
Copyright © 2025 Tüm hakları SIR HABER 'de saklıdır.