Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş Açıklamalarda Bulundu

featured

İhaleler Açık ve Şeffaf Yapılıyor

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Ayaş Seçim Koordinasyon Merkezi (SKM) açılışında yaptığı konuşmada, belediyenin 5 yıldır görevde olduğunu ve ihalelerin açık ve şeffaf bir şekilde yapıldığını vurguladı. Yavaş, kent konseyi ve sivil toplum kuruluşları ile işbirliği içinde olduklarını belirterek, belediye harcamalarının şeffaf bir şekilde takip edilebildiğini ifade etti.

Belediye Meclis Toplantıları Canlı Yayınlanıyor

Yavaş, belediye meclis toplantılarının da canlı yayınlandığını ve sayıştay raporlarının yayınlandığını dile getirerek, hesap verilebilirlik ilkesine önem verdiklerini vurguladı. Ayrıca, belediyenin web sayfasına giren herkesin tüm harcamaları görebildiğini söyledi.

Emeklilere Destek Sürüyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin emeklilere yönelik desteklerine de değinen Yavaş, emeklilere verilen paraların yetersiz olduğunu belirterek, bu konudaki hassasiyetlerini dile getirdi. Yavaş, Belediye olarak emeklilere destek olmaya devam edeceklerini ifade etti.

Particilik Eleştirisi

Yavaş, projelerini gerçekleştirmek için diğer belediye başkanlarından destek beklediğini ancak bazılarının kendisini ziyaret etmediğini ve buna particilik eleştirisi getirdi. Ayrıca, İstanbul’a turist getirme projesinden de bahseden Yavaş, projelerini hayata geçirmek için el ele verilmesi gerektiğini vurguladı.