Ankara’da Ucuz Et Satışı Devam Ediyor

featured

Ankara’da Kuyruklar Uzuyor, Hayat Pahalılığı Artıyor

Ticaret Bakanı Ömer Bolat’ın “Kırmızı et fiyatlarında az bir artış oldu” açıklamasının ardından vatandaşlar, kırmızı ete gelen zamların etkisiyle kasapları terk ediyor. Ramazan ayında dar gelirlilerin karşılaştığı artan fiyatlar ve uzayan kuyruklar Ankara’da da hissediliyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin Desteklediği Başkent Market

Ankara Büyükşehir Belediyesi, ucuz et satışı yapılan Başkent Market ile vatandaşların ekonomik krizin etkilerini hafifletmeye çalışıyor. Başkent Market şubeleri ve Başkent Mobil Market aracılığıyla uygun fiyatlarla yerli besi hayvanlarından elde edilen etler satılıyor.

Uygulamanın İlk Haftasında 34 Ton Et Satıldı

11-17 Mart tarihleri arasında toplam 34 ton 730 kilogram kırmızı ve beyaz et satışı gerçekleştirildi. Kızılay, Batıkent Atlantis, Etimesgut, ASKİ, Şafaktepe, Ankara Büyükşehir Belediyesi ve GİMAT şubelerinde vatandaşlara uygun fiyatlarla et temin ediliyor.

Başkent Market’te Sunulan Fiyatlar

Başkent Market şubelerinde bir kilogram kasap köfte 369 TL, bir kilogram kıyma 369 TL, bir kilogram kuşbaşı 379 TL, bir kilogram dana sucuk 309 TL ve bir kilogram yemeklik haşlanmış et ise 339 TL karşılığında satışa sunuluyor.