Ankara’da Yaralı Ak Kuyruklu Kartal Tedavi Altına Alındı

featured

Nesli Tehlike Altındaki Kartalın Kurtarılma Süreci

Ankara’da, Nallıhan ilçesinde yaralı ve bitkin halde bulunan nesli tehlike altındaki ak kuyruklu kartal, Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) 9. Bölge Müdürlüğü ekipleri tarafından tedaviye alındı.

Vatandaşların Yardım Çağrısı Üzerine Harekete Geçildi

Nallıhan ilçesinde bulunan yaralı kartal için vatandaşların yardım çağrısının ardından bölgeye yönlendirilen ekipler, kanat ve boyun bölümünde ciddi yaraları bulunan kartalı extrabet Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesi’ne getirdi.

Uzmanlar Kartalı Tedavi Ediyor

Hayvan Hastanesi Yaban Hayvanları Birim Sorumlusu Doç. Dr. İrem Ergin, kartalın uzun süre aç kaldığını belirterek, yaralarının iyileştirilmesi için tedaviye alındığını ve besleme programının başlatıldığını ifade etti.

Hayvanların Doğaya Geri Dönüşü Sağlanıyor

Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi’nde tedavi edilen yaban hayvanlarının bakım ve beslemelerinin tamamlandıktan sonra doğaya geri extrabet giriş döndürüldüğü belirtildi. Doç. Dr. Ergin, bir yılda 800 civarında yaban hayvanının tedavi edildiğini ve 600’ünün doğaya geri gönderildiğini aktardı.

Kartalın Durumu Kritik

Doç. Dr. Ergin, ak kuyruklu kartalın durumunun oldukça kötü olduğunu ve önümüzdeki günlerin kritik olduğunu vurgulayarak, umutlarını kaybetmediklerini ve kartalın yeniden gökyüzüne dönebilmesi için ellerinden geleni yapacaklarını belirtti.

Son olarak, extrabet twitter geçen yıl yaralı halde bulunan bozkır kartalının 10 ay süren tedavi sürecinin ardından tabiata bırakıldığı Sinop’ta da benzer bir kurtarma operasyonunun başarıyla sonuçlandığı bilgisi paylaşıldı.