Avrupa’da Çiftçiler AB Karşı Protesto Düzenledi

featured

Belçika’daki Çiftçiler, AB’nin Tarım Politikalarını Protesto Etti

Çiftçiler, Avrupa Birliği (AB) kurumları önünde yüksek maliyetler, yetersiz desteklemeler, ucuz ithal ürünler ve katı çevre politikalarına karşı protesto düzenledi.

Çiftçiler Brüksel’deki AB Komisyonu ve AB Konseyi Binası Yakınında Toplandı

Belçika’daki çeşitli çiftçi derneklerinin çağrısıyla yüzlerce çiftçi, Brüksel’deki AB Komisyonu ve AB Konseyi binası yakınında toplandı. Çiftçiler, traktörlerle şehrin ana yollarında ve AB ülkelerinin tarım bakanlarının toplantı yapacağı bina çevresinde trafiği kilitledi.

Çiftçilerin Talepleri ve Eylemleri

Çiftçiler, AB’den ucuz tarım ve gıda ürünü ithal edilmemesini, serbest ticaret anlaşmalarına son verilmesini, tarım politikalarının değiştirilmesini ve çevre hedeflerinin yumuşatılmasını talep ediyor. Ayrıca, bürokratik işlemlerin azaltılması, daha fazla sübvansiyon ve mazot desteği ile ürünlere daha yüksek fiyat ödenmesi isteniyor.

Avrupa’da Genişleyen Çiftçi Protestoları

Almanya, Fransa, İtalya, İspanya, Hollanda, Belçika, Polonya, Macaristan ve Yunanistan gibi pek çok AB ülkesinde çiftçiler, uygulanan tarım politikalarına tepki gösteriyor. Çiftçilerin eleştirdiği konular arasında tarım politikaları, desteklemelerdeki kesintiler, yüksek maliyetler ve çevre konuları yer alıyor.