Borrell: Gazze’deki Durum Ciddi Endişe Kaynağı

featured

Borrell, AB Dışişleri Bakanları Toplantısı Sonrası Açıklamalarda Bulundu

AB Dışişleri ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Lüksemburg’da düzenlenen AB Dışişleri Bakanları Toplantısı’nın ardından basına önemli açıklamalarda bulundu.

Gazze’deki Durumun Ciddiyeti Vurgulandı

Borrell, toplantıda bakanların Gazze’deki durumu ele aldıklarını belirterek, “Durum tüm üye ülkeler için ciddi endişe kaynağı. İnsani yardımların Gazze’ye girebilmesi için elbette baskılarımızı sürdürmemiz gerekiyor ancak ateşkes olmadan bu gerçekleşmeyecek. Bölgedeki yayılma riski de ciddi endişe kaynağı” dedi.

AB’nin Ortak Tutumu Oluşturulacak

Borrell, AB’nin Gazze konusunda ortak bir tutuma sahip olmadığını belirterek, bakanlara Birliğin hem İsrail hem de Filistin ile ilişkilerini tüm boyutlarıyla anlatan bir belge ilettiğini ve ortak duruş inşa edilmesi için çalışılacağını söyledi.

Savaşın Uzaması Endişe Verici

Borrell’e savaşın daha ne kadar süreceği sorulduğunda, “Öyle görünüyor. Ne yazık ki bu Gazze’deki Filistinlilerin hayatta kalıp kalmayacağını test edecek bir savaş. Batı Şeria’nın yavaş yavaş ilhak edilmesi konusunda net bir irade var gibi görünüyor. Bu kesinlikle barış getirmeyecek” şeklinde yanıt verdi.