Borsa İstanbul Ramazan Bayramı Özel İşlem Takvimi

featured

İşlemlerin Takası Değişiyor

Ramazan Bayramı nedeniyle Borsa İstanbul‘daki işlemlerin takas tarihleri değişiyor. Yarınki işlemlerin takası 15 Nisan Pazartesi günü gerçekleştirilecek.

Pay Piyasaları İşlem Günü Kısalıyor

Gelecek hafta Ramazan Bayramı tatili öncesinde salı günü pay piyasaları yarım gün açık olacak. İşlemlerin takası “T+2″de olduğu için yarın işlem yapan yatırımcının tahsilat ve ödemeleri 15 Nisan’a kalacak.

Analistlerin Değerlendirmesi

Analistler, uzun bayram tatili öncesinde nakde dönmek isteyen yatırımcıların satışlarının, Borsa İstanbul’da seçim sonrası devam eden satışlarda etkili olabileceğini belirtiyor. Bayramların Türkiye’de nakit talebini artıran dönemler olduğunu vurguluyorlar.

İşlem Saatleri ve Takas Tarihleri

Borsa İstanbul’da arife günü işlemler 12.40’a kadar gerçekleştirilebilecek. Ramazan Bayramı tatili öncesi 9 Nisan Salı günü saat 12.40’a kadar açık olacak Borsa İstanbul’da, o gün gerçekleştirilecek işlemlerin takası 8 Nisan Pazartesi günkü işlemlerle birlikte gerçekleştirilecek.

Diğer Pazarlar ve Saatler

Pay Piyasaları‘nda arife günü saat 09.40’ta açılış seansı yapılacak ve sürekli müzayede işlemleri 10.00 ila 12.30 saatleri arasında gerçekleştirilecek. Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası’nda (VİOP) ise arife günü işlemler saat 09.20’da başlayacak ve saat 12.40’ta sonlanacak.

Borçlanma Araçları Piyasası

Borçlanma Araçları Piyasası‘nda repo karşılığı menkul kıymet bildirimi hariç, salı günü aynı gün ve ileri valörlü işlemler 11.30’a, repo karşılığı menkul kıymet bildirimi aynı gün valörlü işlemler saat 11.50’ye kadar yapılacak.