Bursa Şehir Hastanesi’nde Mali Suç Operasyonu

featured

Bursa İl Emniyet Müdürlüğü, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Bursa Şehir Hastanesi’nde Mali Suçlarla İlgili Operasyon Başlattı

Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Mali Suçlar Büro Amirliği ekipleri, Bursa Şehir Hastanesi’nde ameliyathane için alınan tıbbi medikal malzemelerin yasa dışı yollarla satıldığı ihbarı üzerine harekete geçti.

Operasyon Sonucunda 20 Milyon TL Değerinde Tıbbi Medikal Malzeme Ele Geçirildi

6 Mayıs’ta gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonda, hastane görevlisi D.B. (43), A.H.A. (40) ve C.G. (38) ile tıbbi malzemelerin satın alınıp ticaretini yapan C.I. (38) gözaltına alındı. Şüphelilerin depo olarak kullandığı iş yerinde yapılan aramada, Bursa Şehir Hastanesi’ne ait olduğu tespit edilen 20 milyon TL değerinde tıbbi medikal malzeme ele geçirildi.

Tutuklamalar ve Serbest Bırakılmalar

Adliyeye sevk edilen şüphelilerden hastane görevlisi D.B. ve A.H.A. ile tıbbi medikal ürünleri satın alıp ticaretini yapan C.I. ‘zimmet ve nitelikli dolandırıcılık’ suçundan tutuklanırken, hastane görevlisi C.G. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Soruşturma devam ediyor.