CAPİTAL 500’DEN RÖNESANS’A ‘EN FAZLA ÇALIŞANI OLAN ŞİRKET’ ÖDÜLÜ

featured

 

İpek Ilıcak Kayaalp: Uluslararası arenada büyürken, çalışma arkadaşlarımızla ülkemize değer katmaya devam edeceğiz

 

Rönesans, Capital dergisinin bu yıl 24’üncüsünü gerçekleştirdiği ‘Türkiye’nin En Büyük 500 Özel Şirketi’ araştırmasında ‘En Fazla Çalışanı Olan Şirket’ kategorisinin birincisi olarak ödüle layık görüldü. Rönesans Holding Yönetim Kurulu Başkanı İpek Ilıcak Kayaalp, “Bugün Türkiye’nin en büyük ve en çok tercih edilen işverenlerinden biri olmak bizi çok mutlu ediyor. Rönesans Holding olarak uluslararası arenada büyürken, çalışma arkadaşlarımızla birlikte ülkemize değer katmaya devam edeceğiz” dedi.

 

Aylık ekonomi dergisi Capital’in ‘Türkiye’nin en büyük özel sektör şirketlerini sıraladığı Capital 500 araştırması kapsamında, kategorilerinde önemli başarı kaydeden şirketler ödüle layık görüldü. Uluslararası müteahhitliğin zirvesinde Türkiye’yi temsil eden Rönesans, ‘En Fazla Çalışanı Olan Şirketler’ kategorisinde ilk sırada yer aldı.

İş dünyası liderlerinin katılımıyla 19 Ocak Çarşamba günü online olarak gerçekleştirilen ‘Capital 500 Zirvesi ve Ödül Töreni’ne video mesajla katılan Rönesans Holding Yönetim Kurulu Başkanı İpek Ilıcak Kayaalp, şunları söyledi: “Dünyanın 28’inci büyük uluslararası müteahhitlik şirketiyiz. Sibirya’dan Mozambik’e, Karayipler’den Sri Lanka’ya uzanan geniş bir coğrafyada çalışıyoruz. 64 milletten 75 bin çalışma arkadaşımızla faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Bu kadar farklı ve zorlu coğrafyada, farklı kültürden insanlarla yaratılan bu başarının, iki önemli nedeni olduğuna inanıyoruz: Değişimi doğru yönetebilmemiz ve çalışanlarımıza karşı sorumluluk bilincimiz.”

Sağlıklı bir büyüme ile birlikte istihdamı artırmayı hedeflediklerini belirten İpek Ilıcak Kayaalp, “Bu ödül, Rönesans Ailesi’nden aldığımız gücün bir simgesi. Bu nedenle bizleri seçen ve güç katan her bir Rönesanslıya çok teşekkür ederim. Günümüz dünyasında yetenekli insan kaynağına sahip olmak her zamankinden daha önemli. Tüm gücümüzü çalışanlarımızdan aldığımızı biliyoruz. Çalışma arkadaşlarımızı, değişen iş koşullarında başarılı olabilmeleri için desteklemeye hep çok özen gösterdik. Eğitim ve gelişim programlarımızı, farklı çalışan profillerine ve mesleki ihtiyaçlarına göre tasarlayarak hayata geçiriyoruz. Sürdürülebilirlikten inovasyona her alanda kendi fikirlerini, hayallerini hayata geçirmelerine imkân sağlamaya çalışıyoruz. Önümüzdeki yıllarda tüm faaliyet alanlarımızda hem organik hem de inorganik büyüme stratejimize devam edeceğiz. Çalışma arkadaşlarımızın sayısı artarken onlara sağladığımız imkânların da aynı paralelde artmasını hedefliyoruz” diye konuştu.

 

RÖNESANS HOLDİNG HAKKINDA

 

Faaliyetlerine 1993 yılında Rusya Federasyonu’nda taahhüt şirketi olarak başlayan Rönesans, bugün 28 ülkede, yaklaşık 75 bin kişilik insan kaynağı ile inşaat, gayrimenkul geliştirme, sağlık ve enerji alanlarında çalışmalarını sürdürürken yatırım projelerine de iştirak ediyor.

 

Nitelikli birçok projesi ile dünyanın 28’inci, Avrupa’nın 9’uncu en büyük uluslararası müteahhitlik şirketi olan ve ENR mühendislik ödülüne de layık görülen Rönesans Holding, Türk mimari ve mühendisliğinin yeteneklerini tüm dünyada gururla sergiliyor.

Avrupa’nın en yüksek binası Lakhta Center, İsviçre Alpleri’nden geçen ve dünyanın en uzun ve en derin demiryolu tüneli Gotthard Base Tüneli, Hollanda’nın en uzun karayolu tüneli Gaasperdammertunnel, dünyanın en büyük doğalgazdan benzin üretim tesisi olan Türkmenistan GTG, Kuzey Kutup Denizi’nde yer alan ve dünyanın en büyük betonarme yüzer doğalgaz platformu olan Arctic LNG, dünyada yeni bir enerji hattı açılmasını sağlayan Yamal LNG üretim tesisleri, Karayipler’deki hastane projeleri, Sri Lanka Su Arıtma Tesisleri, Rönesans Holding’in bugüne kadar inşa ettiği yüzlerce projeden birkaçı.

Bugün yılda 4,5 milyar dolar seviyesinde konsolide ciro üreten ve 9 milyar doların üzerinde konsolide varlık büyüklüğüne sahip bir şirketler topluluğu haline gelen Rönesans Holding; çoğunluğu yurt dışında gerçekleştirilen inşaat projeleri yoluyla elde ettiği sermayeyi büyük oranda Türkiye’deki yatırım projeleri ile ülke ekonomisine kazandırıyor.

 

Rönesans Holding’in uluslararası ortakları ile birlikte bugüne kadar Türkiye’de gerçekleştirdiği yatırımlarının toplam tutarı yaklaşık 7 milyar dolara ulaştı.