Çeviri Bürosu Seçiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler

featured
https://www.okeanostercume.com.tr/

 

 

Pek çok kişi çevirinin iki dil bilen bir kişi tarafından yapılabileceğini düşünse de durum öyle değildir. Tercümanlık, belirli yeterlilikler ve dil becerilerinin gerekli olduğu bir meslektir. Bir çeviri uzmanı, bir dil uzmanı ve sürekli dilbilimsel ve teknik eğitim gören bir öğrenci olmalıdır, çünkü zamanla çeviri hizmetlerinin daha basit şekilde yapılabilmesine katkıda bulunabilecek daha çok kaynak ve teknolojik araç ortaya çıkar. Bundan dolayı sürekli olarak yenilikleri takip eden ve işinde uzmanlaşmış bir çeviri bürosu ile iş birliği yapmanız tavsiye edilmektedir. Peki, çeviri bürosu seçerken nelere dikkat etmek lazım? İşte tercüme bürosu seçerken bilmeniz gereken önemli hususlar…

 

Uzmanlık

Değerlendirilmesi gereken asıl husus, çevirmenin çevrilecek metnin konusunda uzman olmasıdır. Bu, özellikle bu belgelerin Hukuk, Tıp, Biyoloji veya diğerlerinin yanı sıra bazı Mühendislik dallarından olması durumunda önerilir. Bu anlamda ideal olan, tercüme edilecek belgenin bilgi alanına ait ifadeleri ve terimleri bilen bir profesyonel olacağından, tercümanlık eğitimi de almış bu disiplinlerde bir profesyonel seçmektir.

 

Deneyim

Metinleri, web sitelerini, yazılımları ve diğerlerini birden çok dile çevirmenin asla kolay olmadığını anlamak çok önemlidir. Bazen çok fazla teknoloji ve çevrildiği uzmanlık alanında çok sayıda özel çalışma, süreci ilk bakışta göründüğünden çok daha karmaşık hale getirir. Bu sadece kaynak metni hedef metne tam olarak yazmak meselesi değil, çeviri daha çok bir ifade sanatı gibidir. Bu yüzden de profesyonellik ve deneyim şüphesiz ki bir adım öne çıkmaktadır. Tercüme fiyatları önemli olsa da elbette deneyim de önemli bir husustur.

 

Ücret

Tercüme ücretleri işe ve dile göre farklılık gösterir. Bütçe dostu fiyatlar sunan bir firmayla çalışmak, ekstra harcama yapmanızı önleyecektir. Ayrıca bilmelisiniz ki pasaport tercüme ücreti 2022 ile bir bilimsel tercüme ücreti farklı olacaktır.