Dijital Güvenlikte yeni bir kilometre taşı: BDDK Uyum Paketi Lansmanı!

featured

Siber güvenlik şirketleri, Türkiye Siber Güvenlik Kümelenmesi’nde gerçekleşen resmi imza töreninde bir araya gelerek BDDK Uyum Paketi’ni tanıttı.

CyberArts liderliğinde, Türkiye Siber Güvenlik Kümelenmesi üyeleri olan ArVis, C-Prot ve SaasPass iş birliğiyle gerçekleştirilen bu iş birliği; teknolojinin ve dijital dünyanın hızla evrimleşen ortamında güvenli bilgi alışveriş sistemlerini ilerletme konusunda önemli bir kilometre taşını temsil ediyor. TSGK ofisinde 13 Aralık 2023 Çarşamba günü yapılan törende CyberArts Genel Müdürü Erdem Eriş, C-Prot CEO’su S. Bilgehan Üstündağ, ArVis Genel Müdürü Tansel Akgül ve SaasPass CEO’su Ömer Karataş tarafından imzalar atıldı.

C-Prot CEO’su S.Bilgehan ÜSTÜNDAĞ açıklamasında, “Bu iş birliği, finans sektöründe güvenlik standartlarını artırmak ve müşteri verilerini daha etkin bir şekilde korumak amacıyla hayata geçirilen önemli bir adımdır. BDDK Uyum Paketi, Türkiye Bankalar Birliği Risk Merkezi ile bilgi paylaşımında bulunan kuruluşlara yönelik özel olarak tasarlanmış olup, sektördeki güvenlik beklentilerini karşılamak için titiz bir şekilde oluşturulmuştur. Bu çalışma sektördeki iş birliğini güçlendirmek ve siber tehditlere karşı dayanıklılığı artırmak adına yeni bir kilometre taşıdır.

Özellikle Dijital dolandırıcılık ve zararlı yazılımlardan kaynaklı tehditlere karşı müşteri verilerini korumak adına geliştirmiş olduğumuz teknolojiler ile mobil güvenlik anlayışını üst düzeye taşıyoruz.

Kümelenme faaliyetlerinin planlanması ve koordinasyonunda Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) ve Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanlığı (DDO) temsilcilerinden oluşan Türkiye Siber Güvenlik Kümelenmesi ekibine süreçte verdikleri destekler için ayrıca teşekkür ediyoruz.

Ülkemize hayırlı olsun” dedi.

BDDK Uyum Paketi, özellikle Türkiye Bankalar Birliği Risk Merkezi ile bilgi paylaşımı yapan kuruluşlar için belirlenen prosedür ve prensiplere titizlikle uymak üzere tasarlandı. 19 Ağustos 2021 tarihinde yayımlanan tebliğ ile uyumlu olan bu paket, veri güvenliği ve mobil cihaz bütünlüğü için yeni standartlar belirliyor.

Bu kapsamlı paketin temelinde, üye kuruluşların hassas müşteri verilerinin güvenliğini sağlama taahhüdü bulunmaktadır. Üye kuruluşlar, güvenlik denetimlerinden geçirilen cihazlardan erişime izin veren, kimlik doğrulama süreçlerini biyometrik katmanlarla güçlendiren ve müşteri bilgilerinin gizliliğini korumak için daha yüksek güvenlik protokollerini içeren önlemlerden faydalanacaklardır.

Mobil uygulama güvenliğinde önemli bir adım atan BDDK Uyum Paketi, dijital tehditlere ve kötü amaçlı faaliyetlere karşı müşteri verilerini en üst düzeyde koruma garantisi sunmaktadır. Çok faktörlü kimlik doğrulama (MFA), müşteri hesaplarına ek bir güvenlik katmanı ekler; kullanıcılar, tek bir parola yerine biyometrik veri doğrulama ile canlı yüz taraması, biyometrik imza doğrulaması ve kimlik bilgileriyle eşleşmeyi içeren ikinci bir doğrulama aşamasından geçerler. Bu sayede potansiyel bir parola veya kimlik hırsızlığı durumunda dahi yetkisiz erişimi önler.

Yüksek teknolojili güvenlik önlemleri, BDDK tebliği ile belirlenen yönetmeliklere tam uyumlu olarak tasarlanmıştır. Aynı zamanda, iş süreçleri ve iç sistemler, BDDK tarafından düzenli denetimlerle güncel tutularak yönetmeliklere uygun şekilde işler. BDDK Uyum Paketi, MASAK, KVKK ve BTK düzenlemeleri ile de tam uyumludur.