Dünya Çapında Tek Kıtalararası Bisiklet Yarışı Türkiye Bisiklet Turu (TUR 2024) İstanbul’da Sona Eriyor

featured

İstanbul’da Büyük Final

Dünya çapında tek kıtalararası bisiklet yarışı olan Türkiye Bisiklet Turu’nun 59. sürümü, İstanbul’daki sekizinci ve final etabıyla sona eriyor. Yarışmacılar, Antalya, Muğla, Aydın, Manisa ve İzmir gibi şehirlerde pedal çevirdikten sonra büyük final için İstanbul’a ulaşacaklar.

105,4 Kilometrelik Parkur

Yarışın en kısa etabı olan 105,4 kilometrelik parkur, Beşiktaş Meydanı’nda başlayacak ve yarış saat 11.00’de start alacak. Bisikletçiler, bu etabı tamamladıktan sonra, genel klasman dahil olmak üzere çeşitli kategorilerdeki şampiyonlar Sultanahmet Meydanı’nda düzenlenecek törenle açıklanacak.

TUR 2024’TE Kıyasıya Mücadele

Turun ilk dört etabında farklı sporcular zafer kazanmış ve genel klasman liderliği her gün başka bir isme geçmişti. Danimarkalı sporcu Tobias Andresen, Dsm-Firmenich PostNL takımı adına yarışarak, beşinci etapta elde ettiği zaferle bu değişken trendi sona erdirdi. Turun en zorlu ayağı olarak bilinen ve Kuşadası’ndan başlayıp Manisa’daki Spil Dağı’nda son bulan kraliçe etabını ise takım arkadaşı Hollandalı Frank van den Broek kazanarak turkuaz mayoyu giyme hakkını elde etti.

Türkiye Bisiklet Turu, heyecan dolu yarışları ve unutulmaz anlarıyla spor tutkunlarını bir kez daha büyüledi.