Elon Musk, Çin’de Tesla İçin Önemli Bir Zafer Elde Etti

featured

Çin Hükümetinden Tesla’ya Onay Sinyali

Elon Musk, Çin gezisini 24 saatten kısa bir sürede tamamlayarak, Tesla için önemli bir zafer elde etti. Pekin’de üst düzey yetkililerle telaşlı toplantılar gerçekleştiren Musk, Çin hükümetinden Tesla’nın gelişmiş sürücü destek hizmetini kullanıma sunması konusunda onay sinyali aldı.

Çinli Yetkililerden Geçici Onay

Çinli yetkililer, Tesla’ya şirketin “Tam Otonom Sürüş” (FSD) yazılımını ülkede başlatma planını geçici olarak onayladıklarını bildirdi. Kaynaklar, Tesla’nın, Çin teknoloji devi Baidu tarafından sağlanan haritalama ve navigasyona dayalı otonom sürüş hizmetlerini kullanacağını belirtti.

Veri Güvenliği Endişeleri

Çin’de Tesla ile ilgili bir endişe de veri güvenliği konusuydu. Ancak, Çin Otomobil Üreticileri Birliği, Tesla’nın Model 3 ve Model Y’nin testlerini başarıyla geçtiğini ve Çin’in veri güvenliği gerekliliklerine uygun olduğunu açıkladı.

Tesla, Çin’de satılan araçların ürettiği tüm verilerin, 2021 yılında kurduğu bir veri merkezinde lokal olarak depolandığını belirtti.

FSD’nin Geniş Çapta Benimsenmesi

Elon Musk, ilk çeyrek kârının düşmesinin ardından FSD’nin daha geniş çapta benimsenmesi için çalışmalarını hızlandırdı. Çin’de FSD’yi piyasaya sürmesi durumunda Tesla’nın büyük Çinli otomobil üreticileriyle rekabet etmesine yardımcı olması bekleniyor.

Tesla‘nın Çin’de üretilen araçlarının satışları son çeyrekte bir önceki yıla göre neredeyse %4 düşerken, pazarın geri kalanı aynı dönemde %15 büyüme kaydetti.