En Çok Okunan Yazarlar: Stefan Zweig

featured

 

Stefan Zweig, 1881-1942 yılları arasında yaşamış, Avusturyalı bir yazardır. Bu yazar pek çok farklı türden eserleriyle kalıcılığı sağlamayı başarmış, günümüzde kitapları hala çok satanlar listesinde görülebilen başarılı biridir. Roman, oyun ve biyografi yazarlığı yapmış olan bu yazar aynı zamanda bir gazeteciydi. Fakat roman kitaplarıyla adından söz ettiren bu yazarın gazeteci kimliği kitap yazarlığının yanında biraz daha gölgede kalmıştır. Yazarın psikoloji ve felsefeye de büyük bir ilgisi her zaman olmuştur. Özellikle Freud’a ve düşüncelerine karşı büyük bir ilgisi olmuştur. Stefan Zweig, yazdığı kısa öyküler, romanlar haricinde biyografi türünde de eserler vermiş ve bu biyografilerde psikoloji ve felsefe alanlarında ilgi duyduğu büyük insanların yaşam öyküsünü ele almıştır.

Hayatı

Stefan Zweig, yaşam öyküsü ile de tanınmış bir yazardır. Küçüklüğünden beri bulunduğu ortam ve eğitim hayatının kalitesi sayesinde kültür, sanat ve edebiyata her zaman yoğun bir ilgi duymuştur. Bu eğitim ortamının verdiği imkanlar neticesinde yazar Latince, Fransızca, İngilizce ve Yunanca dillerini öğrenmiş ve bu dilleri çok iyi ve akıcı bir şekilde konuşmuştur. Zweig’ın eserleri dünya genelinde birçok dile tercüme edilmiş ve her ülkede kitapları satış rekorları kıran, klasikleşmiş, mutlaka okunması gereken kitaplar listesine girmeyi başarmış ve adını uzun yıllar bu listelerde tutmayı başarmıştır.

Zorlu savaş dönemleri sebebi ile ülkesini terk etmek zorunda kalan Zweig, ülkesinde yazı yazdığı dönem belki de hayatının en önemli ve verimli senelerini geçirmiştir. Yahudi olan bu yazarın kimi eserleri Naziler tarafından yakılmıştır. Yazar bu nedenle ülkesinde daha fazla kalamamış ve Londra’ya yerleşmiştir. Fakat ülkesinde bulduğu huzuru hiçbir zaman ne Londra’da ne de gittiği diğer şehirlerde bulabilmiştir. Birçok kez ülke değiştiren yazarın en ünlü eseri olan Satranç’ ı yazması ise Brezilya’da kaldığı döneme denk gelmiştir. Bu eseriyle yazdığı dönem büyük ilgi görmüştür. Nitekim günümüzde de Stefan Zweig denilince çoğu insanın aklına yazarın bu eseri gelmektedir.

Yazar küçük öykülere çok derin olaylar sığdırmış ve bu başarısı ile de okuyucuyu kendine çekmeyi başarmıştır. Psikoloji ve felsefeye de ilgi duyan Zweig, birçok kez bu konuda eserler yazmış usta yazarları okumuş, onların eserlerinden ve hayatlarından etkilenip biyografi türünde eserler vererek bu yazarları da eserlerinde detaylı bir şekilde anlatmıştır. Savaş döneminde yaşanan olaylardan çok etkilenen Zweig, o dönem yaşanan bir intihar olayından çok etkilenmiş, daha fazla bu haberlere ve olaylara dayanamayıp aynı şekilde intihar etmiştir. İntihar etmeden önce sevgili eşi Lotte’ye yanına gelmek isteyip istemediğini sorar. Bunun üzerine Lotte düşünmeden içerisinde zehir bulunan şişeyi Zweig ile birlikte içer ve çift yan yana yatarak ölümlerini beklerler.

Geçmişten Günümüze En Çok Okunan Eserleri

Stefan Zweig, yazmış olduğu eserlerle sadece doğup büyüdüğü yerlerde değil tüm dünya tarafından tanınmış ve okunmuştur. Bu eserler hala da çok okunmakta ve birçok eser için de gerek yazar gerekse de eserleri büyük bir örnek olmaktadır. Geçmişten günümüze birçok listede ismini üst sıralara kazımış, okuyan herkeste büyük hayranlık bırakan o eserleri şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Satranç
  • -Olağanüstü Bir Gece
  • -Amok Koşucusu
  • -Bir Kadının Yaşamından Yirmi Dört Saat
  • -Bilinmeyen Bir Kadının Mektubu
  • -Korku
  • -Ay Işığı Sokağı
  • -Bir Çöküşün Öyküsü
  • -Üç Büyük Usta
  • -Kendileriyle Savaşanlar
  • -Karmaşık Duygular
  • -Lyon’da Düğün
  • -Kızıl
  • -Geçmişe Yolculuk
  • -Mecburiyet
  • -Mürebbiye
  • -Yakıcı Sır
  • -Gömülü Şamdan
  • -Clarissa

Stefan Zweig Kitaplarına Nerden Ulaşabilirim?

Stefan Zweig kitapları çeşitli internet siteleri üzerinden online olarak alınabileceği gibi birçok kitabevine giderek de kitapların temin edilmesi mümkün olmaktadır. Fakat orijinal olmayan, korsan kitap satışlarının da kimi yerlerde yoğun olduğu dönemler kitapseverler zor durumda kalmakta, hangi site üzerinden kitap alıp hangi siteye güvenebileceği konusunda büyük problemler yaşamaktadır.

Kitap Gönder https://www.kitapgonder.com/ internet sitesi üzerinden tüm kitapların en güncel haline ulaşabilir, ürünlerin orijinalliği konusunda hiçbir tereddüde düşmeden kitap alım işlemlerinizi hızlı bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz. Yapılan alışverişlerde fatura gönderimi yapılmakta olup alışveriş detaylarınızı site üzerinden görebilir, siparişinizin durumu hakkında ve kargo takibi ile ilgili işlemlerinizi de yine site üzerinden kolaylıkla gerçekleştirebilirsiniz. Siteden alışveriş yapmak için üye olma gibi bir şart bulunmamaktadır, adres ve ödeme bilgilerini gerekli yerlere girerek sipariş oluşturabilirsiniz. Fakat kimi zaman yapılan kampanyalardan haberdar olmak ve bunlardan öncelikli olarak faydalanmak için üyelik oluşturulması kişinin yararına olacaktır.