ENKA Vakfı’ndan İstanbul Tiyatro Festivali’ne büyük destek

featured

ENKA Vakfı, 22 Ekim’de “Bu Zamanda Tiyatro” sloganıyla yola çıkan 25. İstanbul Tiyatro Festivali’nin Uluslararası Yapımlar Gösteri Sponsoru olarak, 3’ü fiziksel, 7’si çevrimiçi olmak üzere, yurt dışından toplam 10 yapımı tiyatroseverlerle buluşturuyor. 

 

30 yılı aşkın süredir sanata katkılarını çok yönlü olarak sürdüren ENKA Vakfı, İKSV tarafından düzenlenen İstanbul Tiyatro Festivali’ni bu yıl “Uluslararası Yapımlar Gösteri Sponsoru” olarak destekliyor. Ülkemiz tiyatro sahnesine büyük katkıları olan bu iki vakfın işbirliği, Avustralyalı yazar-yönetmen Simon Stone’un imzasını taşıyan, çağdaş tiyatro topluluğu Internationaal Theater Amsterdam’ın ödüllü yapımı Medea ile kendine özgü bir tiyatro dünyasına sahip İtalyan yönetmen ve oyuncu Pippo Delbono’nun Neşe’sini sanatseverlerle buluşturuyor. Klasik eserlere getirdiği yorumlarla dikkat çeken İngiliz tiyatrosunun yetenekli yazar ve yönetmeni Robert Icke de 21. yüzyıla uyarladığı Oedipus ile festivale konuk oluyor.

 

Olumsuzlukların ancak dayanışmayla aşılabildiği zor bir sürecin ardından, tiyatroseverlere yeniden büyük uluslararası yapımları sahnede izleme şansı sunabilmekten mutluluk duyduklarını belirten ENKA Sanat Direktörü Gül Mimaroğlu “Sanatçılara destek olmak ve sanatın izleyiciyle her koşulda buluşmasını sağlamak üzere kültür-sanat kurumlarıyla olan işbirliklerimiz artarak devam ediyor. Gerek ENKA Vakfı, gerekse Vakfın kültür sanat alanındaki faaliyetlerini yürüten markası ENKA Sanat, İKSV ile de uzun yıllardır pek çok projede yan yana duruyor. Geçtiğimiz yıl Yerli Yapımlar Gösteri Sponsorluğu’nu üstlendiğimiz İstanbul Tiyatro Festivali’nde, bu yıl Uluslararası Yapımlar Gösteri Sponsoru olarak, İKSV ve diğer festival destekçileri ile birlikte hem tiyatro dünyasına, hem de tiyatro severlere nefes aldırmayı hedefliyoruz” dedi.

 

22 Ekim – 20 Kasım tarihleri arasında gerçekleşecek 25. İstanbul Tiyatro Festivali’nde ENKA Vakfı’nın katkılarıyla çevrimiçi izlenebilecek 7 yabancı yapım da yer alıyor. “Golden Mask İstanbul’da Çevrimiçi” teması kapsamında Ayı, Boris ve Güneşin Çocukları oyunları, ünlü koreograf Crystal Pite’tan Betroffenheit ve Müfettiş, dans severler için, dört farklı koreografın imzasını taşıyan Bugün Yaratmak ve çocuklar için Alice festival boyunca tüm Türkiye’den çevrimiçi olarak izlenebilir.