Et ve Süt Ürünlerine Yansıyan Zamlar

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çarşı Pazarda Fiyatlar Yükseliyor

Haziran seçimlerinin ardından çarşı pazarda birçok ürüne zam üstüne zam geldi. Etiketlerdeki değişimden et ürünleri de nasibini aldı. Ramazan ayının yaklaşmasıyla fiyatlardaki artış daha da hızlandı.

Kasap ve Marketlerde İndirimli Et Kuyrukları

İndirimli et satan market ve kasapların önündeki kuyruklar günden güne uzuyor. Et ve Süt Kurumu’nun önünde gece yarısından sıraya giren vatandaşlar, daha ucuz fiyata kıyma ve kırmızı et alabilmek için sabahlıyor.

Dana Eti Fiyatlarındaki Artış

SÖZCÜ‘nün İstanbul’daki bir mahalle kasabındaki fiyat tabelasına göre, Haziran 2023’ten bugüne dana eti ürünlerine gelen zamlar ortalama yüzde 40’ı aştı. En yüksek fiyat artışı yüzde 62,8 ile saç kavurma ve yüzde 58,5 ile Adana kebapta gerçekleşti.

Kuzu ve Tavuk Eti Fiyatlarındaki Yükseliş

Kuzu ve tavuk ürünlerinin fiyatlarında da büyük artış gözlemlendi. Kuzu ürünlerinde ortalama fiyat artışı yüzde 83,2 olurken tavuk ürünlerinin ortalama fiyat artışı ise yüzde 47,6 oldu. Kuzu etinde en yüksek fiyat artışı yüzde 120,8 ile kuzu külbastıda gerçekleşti.

Ramazan Etkisiyle Fiyatlardaki Artış

Türkiye Kasaplar, Besiciler Et ve Et Ürünleri Esnaf ve Sanatkârları Federasyonu Bölge Başkanvekili Veysel Günal, et fiyatlarındaki artışın ramazan öncesi hızlandığını belirtti. Bazı firmaların spekülasyon yaptığına dikkat çeken Günal, ramazan öncesi kırmızı ette fiyat artışının kasap esnafını da olumsuz etkilediğini bildirdi.