ETSO Akredite Belgesi Alan Sanayi Esnafı, Yurt Dışından Gelen Araçları Tamir Edecek

featured

Edirne ve Ticaret Sanayi Odası (ETSO), akredite belgesi alan sanayi esnafına, yurt dışından getirilen araç ve aletlerin tamirini yapma imkanı sağlıyor.

ETSO Başkanı Sezai Irmak ve Kınık, sanayi esnaflarıyla bir araya gelerek konu hakkında bilgilendirme yaptı. Kınık, 2013 yılında Trakya Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürlüğü ile ETSO tarafından imzalanan protokol kapsamında Edirne Sanayi Sitesi esnafına akreditasyon belgesi verildiğini ifade etti.

Uygulama Döviz Kazandırma Amacı İle Devam Ediyor

Akreditasyon belgesi alan firmaların, yurtdışından gelen araç ve aletlerin sorunsuz bir şekilde tamir edebileceğini belirten Kınık, uygulamanın ülkeye döviz kazandırma amacını taşıdığını söyledi. ETSO Başkanı Sezai Irmak ise, sanayi esnafının şikayetlerini dikkate alarak bu uygulamanın başlatıldığını ve sıkıntısız bir şekilde devam edeceğini vurguladı.

Edirne’ye Mahsus Bir Uygulama

2013 yılından bu yana Ticaret Odası ile yapılan anlaşma ve Bakanlık izniyle Edirne iline özgü bir uygulama olduğunu belirten Kınık, akredite edilmiş firmaların bu uygulamayı sorunsuz bir şekilde gerçekleştirdiğini söyledi. Bu uygulama sayesinde Edirne’deki sanayi esnafının, Yunanistan, Bulgaristan ve diğer Balkan ülkelerinden gelen araçları ve parçaları tamir ederek ülkeye döviz kazandıracağını ifade etti.

Uygulamada ETSO’nun bir teminatı olduğunu belirten Kınık, belge alan kişilere 15 gün süre verildiğini ve tamir işlemlerinin sonunda dosyanın kapatıldığını söyledi.