Fenerbahçe’ye Puan Silme Cezası Gelir mi?

featured

TFF’nin Kararı 1 Hafta İçinde Açıklanacak

Fenerbahçe ile Galatasaray arasındaki Süper Kupa finalinde yaşanan olay sonrasında Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) alacağı karar merakla bekleniyor. Ancak, talimatnamenin incelenmesi sonucunda Fenerbahçe’nin puan silme cezası alacağına dair çıkan iddiaların gerçeği yansıtmadığı ortaya çıktı.

Fenerbahçe’nin Durumu

Talimatnamenin I-3 maddesine göre, Fenerbahçe’nin U19 takımında bulunan ve son 6 ay içinde kulübe tescil edilmiş futbolcularla sahaya çıkmış olması nedeniyle puan silme gibi bir yaptırım uygulanması söz konusu değil. Bu durumda, Fenerbahçe’nin bu konuda ceza alması beklenmiyor.

TFF’nin Süreç Yönetimi

TFF, müsabaka görevlilerinin raporlarını bekleyecek ve raporlar geldikten sonra Disiplin Kurulları’nın harekete geçeceği belirtiliyor. Disiplin Kurulları, hükmen mağlubiyet kararını verecek ve bu karar TFF Yönetim Kurulu tarafından onaylanacak. Tüm bu süreçlerin 1 hafta içerisinde tamamlanması planlanıyor.

Özetle, Fenerbahçe’nin puan silme cezası alması beklenmiyor. TFF’nin kararı önümüzdeki 1 hafta içinde açıklanacak ve bu süreçte kulüp ve futbol camiası gelişmeleri yakından takip edecek.