Filistinli Diplomat Türk’ten Gazze’deki İnsani Krize İlişkin Açıklama

featured

Filistinli Diplomat Türk, Gazze’deki İnsani Krize Dikkat Çekti

Filistinli diplomat Türk, İsrail ordusunun Gazze’nin kuzeyindeki Cibaliya ve Beyt Lahiya ile orta kesimlerine hava saldırılarını artırmasının ardından bölgedeki kötüleşen koşullardan derin endişe duyduğunu belirtti. Türk, İsrail’in Refah şehrine yönelik tahliye talebi sonrasında yüz binlerce Filistinlinin bölgeyi terk ettiğine dikkat çekerek, bu durumun nüfusun travmatik bir şekilde yerinden edilmesine neden olduğunu vurguladı.

Gazze’deki İnsani Yardımlar ve Güvenlik Durumu

Türk, Gazze’ye insani yardımların girişinin engellenmesi ve yakıt sıkıntısının hastanelerden gıda taşınmasına kadar her şeyi etkilediğini belirtirken, saldırılardan etkilenen bölgelerdeki insani yardım çalışanlarının güvenliği konusunda da endişelerini dile getirdi. Ayrıca, İsrail’in Refah’a olası geniş çaplı bir saldırısının yıkıcı etkilerine karşı defalarca uyarılarda bulunduğunu ifade etti.

Ateşkes ve Rehinelerin Serbest Bırakılması Çağrısı

Türk, taraflara acilen ateşkes konusunda anlaşma çağrısı yaparken, tüm rehinelerin serbest bırakılması konusunda da anlaşmaları için çağrıda bulundu. Gazze’deki krizin derinleşmesini engellemek ve sivillerin hayatını korumak adına uluslararası topluma sorumluluk düştüğünü vurguladı.

UNRWA’dan Gazze’deki Duruma İlişkin Açıklama

Birleşmiş Milletler Yakın Doğu’daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA), İsrail ordusunun boşaltılmasını istediği bölgelerdeki 300 bin Filistinlinin etkilendiğini duyurdu. UNRWA, Refah kentine yönelik kara saldırısı sonrasında 150 bin Filistinlinin kentten göç ettiğinin tahmin edildiğini açıkladı.