Futbolda Disiplin Kurulu, Trabzonspor-Fenerbahçe Maçı Sevklerini Açıkladı

featured

Fenerbahçeli Futbolcuların Durumu

Fenerbahçe’nin 17 Mart’ta oynanan Trabzonspor maçındaki saha olayları nedeniyle Bright Osayi Samuel, İrfan Can Eğribayat ve Jaydon Oosterwolde’nin PFDK’ye sevk edildiği açıklandı. Bu durumda, cezaları henüz açıklanmadığı için, 3 Nisan’daki Adana Demirspor maçında forma giyebilecekler.

Ceza Durumları

Osayi Samuel 45. maddeye, Oosterwolde ve İrfan Can Eğribayat ise hem 36 hem de 45. maddeden sevk edildi. Eğribayat ve Oosterwolde’ye 1 ila 3 maç ceza verilebilirken, ek olarak 45. maddeden sevk edildikleri için, 3 ila 5 maç daha ceza alma ihtimalleri bulunuyor. Sadece 45. maddeden sevk edilen Osayi Samuel’in ise 3 ila 5 maç arasında ceza alması bekleniyor.

Trabzonspor’da Disiplin Kararı

Trabzonspor cephesinde ise sarı-lacivertli kulübün görevlileri Kürşat Çiftlik ve Okan Özkan ile birlikte Egemen Korkmaz da disipline sevk edildi. TFF’nin resmi sitesinden yapılan açıklamaya göre, sevklerin nedenleri şu şekilde açıklandı:

  • Trabzonspor A.Ş. Kulübü’nün saha olayları ve talimatlara aykırı hareketi nedeniyle Egemen Korkmaz
  • Fenerbahçe A.Ş. Kulübü futbolcusu Bright Osayi Samuel ve Jaydon Quinn Oosterwolde’nin kavgaları
  • Fenerbahçe A.Ş. Kulübü futbolcusu İrfan Can Eğribayat’ın sportmenliğe aykırı hareketi
  • Fenerbahçe A.Ş. Kulübü görevlileri Kürşat Çiftlik ve Okan Özkan’ın kavgaları

Futbol Disiplin Talimatı’ndaki 36 ve 45. maddeler, futbolcuların ve kulüp görevlilerinin aldığı cezaları belirleyen kritik maddeler olarak öne çıkıyor. Bu maddeler, sporcuların sportmenliğe aykırı hareketlerini ve kavgalarını düzenlemektedir.