Galatasaray Savunma Hattıyla Göz Kamaştırıyor

featured

Süper Lig’de ve Avrupa’da Savunma Başarısı

Galatasaray, Süper Lig’de en iyi defansif verilere sahip takım olarak dikkat çekiyor. 28 hafta sonunda sadece 15 gol yiyen Cimbom, maç başına 0,53 gibi düşük bir gol ortalamasıyla oynuyor. Sarı-kırmızılılar, ligin 15 maçında kalesini kapatarak (%53) rakiplerine gol şansı tanımıyor. Dış sahada oynadığı 14 maçın 10’unda gole izin vermeyen Galatasaray, diğer 4 maçta ise sadece 5 gol yedi.

Avrupa’da İkinci Sıra

UEFA’nın ülke sıralamasına göre değerlendirildiğinde, Galatasaray Avrupa’da savunma performansıyla dikkat çekiyor. İlk 10 ligin içinde, sadece İtalya lideri Inter’in (0,48) önünde yer alarak savunma başarısında ikinci sırada bulunuyor. Yüzde 86 galibiyet oranı ve maç başına 2,6 puan ortalama ile oynayan Galatasaray, ligde 11 maçı tek farkla kazanarak üstün bir performans sergiliyor.

İsimler Değişti, Başarı Değişmedi

Sakatlık ve ceza sorunlarına rağmen, Galatasaray’ın savunma hattı istikrarını koruyor. Davinson Sanchez, Victor Nelsson ve Abdülkerim Bardakcı gibi önemli isimlerle güçlü bir savunma hattına sahip olan Galatasaray, zorlu maçlarda sarsılmadan ayakta kalıyor. Sezon başından bu yana 13 farklı oyuncunun forma giydiği takımda, savunmanın her bölgesinde görev yapan Kaan Ayhan önemli bir performans sergiliyor.