Galatasaray, Süper Lig’de Liderlik Koltuğunu Fenerbahçe’den Aldı

featured

Fenerbahçe’nin Alanyaspor beraberliği sonrası Galatasaray lider oldu

Fenerbahçe’nin Alanyaspor ile berabere kalmasıyla birlikte Galatasaray, Süper Lig’de 13 hafta sonra liderlik koltuğunu ezeli rakibi Fenerbahçe’den devraldı. İki takım, sezonun 4. haftasında ilk 2 sıraya yerleşmiş ve o tarihten itibaren liderlik koltuğunu kimseye bırakmamıştı. Ancak Galatasaray, sezon başından beri liderlik koltuğunda sadece 1 hafta oturabildi.

Galatasaray liderliği sadece 1 hafta sürdü

Galatasaray, 11. haftada evinde Kasımpaşa’yı 2-1 yenerek liderlik koltuğuna oturmuştu. Ancak Fenerbahçe, evinde Trabzonspor’a 3-2 yenilince liderlik koltuğunu Galatasaray’a devretti. Liderlik sevinci sadece 1 hafta sürebildi.

Galatasaray’ın zorlu fikstürü

Galatasaray, liderliği devralmasının ardından Adana Demirspor deplasmanında 0-0 berabere kaldı. Ancak Hatayspor’a deplasmanda 2-1 yenilince liderlik koltuğunu Fenerbahçe’ye devretti. Galatasaray, lider olarak gireceği 26. haftada Ankaragücü deplasmanına çıkacak ve öncesinde Sparta Prag ile karşılaşacak.

Avrupa dönüşü yaşanan kayıplar

Galatasaray, bu sezon 9 Şampiyonlar Ligi maçının ardından Süper Lig’de sınav verdi. Genel olarak iyi bir performans sergileyen takım, sadece Bayern Münih maçı sonrası Hatayspor’a yenildi. Avrupa dönüşünde çıktığı diğer 7 lig maçında puan kaybetmeyen Galatasaray, Bayern Münih ve Hatayspor önünde yaşanan kayıpların tekrarlanmaması için oyuncularını uyaracak.