Gazeteci Ali Çil Nerelidir?

Trabzon’un ve Türkiye’nin ünlü gazetecilerinden birisi olan Ali Çil, HaberTS.com internet sitesinin kurucusu ve sahibidir. Ünlü isim 1987 yılında İstanbul’da doğmuş ve 1999 yılında yaşanan depremin ardından Trabzon’a taşınmıştır.

featured

Trabzon’un ve Türkiye’nin ünlü gazetecilerinden birisi olan Ali Çil, HaberTS.com internet sitesinin kurucusu ve sahibidir. Ünlü isim 1987 yılında İstanbul’da doğmuş ve 1999 yılında yaşanan depremin ardından Trabzon’a taşınmıştır. 11 yaşında ilk sitesini kurarak bilişim alanına girmiştir ve 2003 yılında bir ortağı ile kendi bilişim firmasını kurmuştur.

Netdirekt bayiliği aldıktan sonra çok sayıda sunucu kiralama hizmeti vermiştir. 2008 yılında ise kendi haber sitesi olan HabetTS.com sitesini kurmuştur. Gazetecilik ile bu şekilde daha sıkı bir şekilde ilgilenmiştir ve habercilik sektörüne adım atmıştır.

2013 yılı geldiğinde bilişim sektöründen ayrılarak tamamen gazetecilik alanına yoğunlaşma kararı aldı. Sitesi aylık iki milyondan fazla ziyaretçi ile şehrin en fazla okunan haber sitelerin başında geldi.

HaberTS Gelişim Süreci ve Ali Çil Kariyeri

Ali Çil, HaberTS’yi kurduktan sonra siteyi sürekli olarak geliştirmeye devam etmiştir. Sayısız haber ile her ay milyonlarca ziyaret alıyor. Aynı zamanda 2014 yılında çıkan mobil uygulaması ile 160 binden fazla kullanıcı tarafından indirilmiştir. Kendisinin sarı basın kartı mevcuttur.

Trabzon Gazeteciler Cemiyeti, TSYD üyesi olan bir gazetecidir. 13 yıllık kariyeri boyunca sayısız haber, 500’den fazla özel röportaj ve birçok işe imza atmıştır. Trabzonspor’u gönülden destekleyen bir taraftar olduğunu sıkça ifade eden Ali Çil, tarafsız haberleri ve Trabzonsporlu taraftarlara verdiği destek ile ön plana çıkıyor.

Ali Çil’in Sosyal Medya Hesapları;
Twitter: https://twitter.com/61alicil
Instagram: https://www.instagram.com/61alicil/