‘Güldür Güldür Show’un ‘Gazi Kartı’ Skeci RTÜK İncelemesine Neden Oldu

featured

‘Güldür Güldür Show’ Programının Gazi Kartı Skeci Sosyal Medyada Tepki Çekti

Söz konusu skeçte gazi rolündeki oyuncuya karşı yapılan sözler tartışmalara neden oldu

‘Güldür Güldür Show’ isimli mizah programı, son yayınlanan bölümünde ‘gazi kartı’nı konu alan bir skeç ile gündeme geldi. Söz konusu skeç, sosyal medyada büyük tepki topladı. Skeçte, gazi rolündeki oyuncuya karşı kullanılan sözlerin, gazi camiasını rencide ettiği düşünülerek RTÜK tarafından inceleme başlatıldı.

RTÜK, ‘Güldür Güldür Show’ Hakkında İnceleme Başlattı

Tepkilerin artması üzerine Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) harekete geçti

Sosyal medyada ‘Güldür Güldür Show’ hakkında başlayan tepkiler, ‘#GüldürGüldürHaddiniBil’ etiketiyle Twitter’da trend oldu. Bu etiket, hızla yükselerek X’te ilk sıraya yerleşti. Bunun üzerine RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, ‘Güldür Güldür Show’ programı hakkında inceleme başlatıldığını duyurdu.

Ali Sunal: “Gazilere Saygısızlık Etmeyi Düşünen Yok”

Oyuncu Ali Sunal, tepkilerin ardından konuyla ilgili açıklama yaptı

Gazi kartı skecinin tepkiler üzerine yapılan açıklamalarından biri de ‘Güldür Güldür Show’un oyuncusu Ali Sunal’dan geldi. Sunal, doğruyu anlatmak için önce yanlışın gösterilmesi gerektiğini söyledi. Programın her zaman haklının ve doğrunun yanında olduğunu ve böyle devam edeceğini belirtti. Gazilere saygısızlık yapmayı düşünen hiç kimsenin bu programda yer almadığını açıkça ifade etti. Ayrıca, gazi camiasının karşısına bu konuyla çıkmalarının kendilerini üzdüğünü ve hepsinden özür dilediklerini söyledi.