Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: “Ekonomik Programımız Sonuç Verecektir”

featured

Enflasyonun Düşeceğine İnanıyor

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, Kanal 7’deki değerlendirmesinde enflasyonun yılın ikinci yarısından itibaren düşmeye başlayacağını belirtti. Şimşek, sabırla ve kararlılıkla uygulanacak programın sonuçlarını vereceğine inandığını ifade etti.

Karamsarlığa Karşı Uyarı

Şimşek, doların yükseleceği ve Merkez Bankası raporlarının sızdığı iddialarına karşı karamsarlığın haberler ve sosyal medya üzerinden pompalandığını söyledi. Muhalefeti de eleştirerek, toplumun geleceğine zarar verebilecek karamsar yaklaşımlarla seçim yarışı yapmakla suçladı.

Ekonomik Programın Etkileri

Bakan Şimşek, Türkiye’nin dış kaynak bulma konusunda iyi bir noktada olduğunu ve ekonomik programın uygulanmasıyla büyümede dengeleme olacağını vurguladı. Ayrıca, kur hedeflerinin olmadığını ancak Merkez Bankası’nın piyasada dalgalanmalara karşı kayıtsız kalmayacağını belirtti.

Spekülasyonlar ve İddialar

Şimşek, spekülatif haberlerin ekonomik güvensizlik yaratmaya yönelik olduğunu, Türkiye’nin ise ekonomik temellerinin güçlü olduğunu savundu. Ayrıca gelecek 12 ayda enflasyonun düşeceğini ve ekonomik programın etkili olacağını belirtti.

Politika ve Program Değerlendirmesi

Bakan Şimşek, enflasyonu düşürmek için programlarının mevcut olduğunu ve vergileri artırmayacaklarını açıkladı. Ayrıca, kredi politikasının üretken alanlara yönlendirilmesini sağlayacaklarını ve ekonomik programlarının sağlam temellere dayandığını ifade etti.