Hollywood Sanatçıları, Gazze’deki Ateşkes İçin Kampanya Başlattı

featured

John Cusack ve Yusuf İslam, Filistin İçin Ateşkes Çağrısı Yaptı

Başarılı Hollywood oyuncusu John Cusack, sosyal medya hesabında Gazze’deki durumu ele alarak, “Öldürmeyi durdurun. Filistin için, İsrail için, ölü ve yaralılar için, Gazze’de ölenler için, açlıktan ölmek üzere olanlar için, henüz serbest bırakılmayan rehineler için, ırkçılığın artan eğilimini durdurmak için.” şeklinde bir paylaşım yaptı. Ancak, Cusack’ın bu paylaşımı platform tarafından sansürlendi. Cusack, Filistin’i savunduğu için sansüre maruz kalmasını eleştirdi. Aynı şekilde, müzisyen Yusuf İslam da sosyal medya hesaplarında ABD’de düzenlenen Ulusal Futbol Ligi’nin şampiyonluk maçına dikkat çekerek, “Super Bowl Gazze’ye karşı. Super Bowl’un heyecanı ile Gazze’de eksilen insan hayatı ve sessizliği dengelemek çok zor.” ifadesini kullandı.

Saul Williams, Mahershala Ali ve Della Miles Ateşkes Çağrısına Destek Verdi

Rap müzisyeni Saul Williams, sosyal medya hesabında İsrail’in Gazze’de işlediği suikastlara ve cinayetlere dikkat çekerek, “İsrail, gözlerimizin önünde ‘Ne yapacaksınız?’ dercesine toplu cinayet işliyor, suikastlar yapıyor ve yarın Beyaz Saray sözcüsü bize, İsrail’den kendilerini soruşturmasını istediklerini söyler” şeklinde bir paylaşım yaptı. Diğer yandan, Hollywood oyuncusu Mahershala Ali, UNICEF’in Refah sınır kapısındaki insani drama ait görüntüleri Instagram hesabına taşıdı ve ateşkes çağrısını yineledi. Della Miles ise uzun süredir Filistin halkının yanında olduğunu belirterek, “Yıllardır nerede bu gerçek Müslümanlar diye sorup duruyorduk. Hepsi Gazze’deymiş.” şeklinde bir değerlendirme paylaştı.

Aasif Mandvi, Sulaf Fawakherji ve Monther Rayahnah Ateşkes İçin Seslerini Yükseltti

ABD’li komedyen Aasif Mandvi, Instagram hesabında Gazze’deki çocukların dramını paylaşarak #ceasefirenow kampanyasına destek verdi. Suriyeli oyuncu ve yönetmen Sulaf Fawakherji, Gazze’deki çocukların yaşadığı açlığa dair görüntüleri Instagram hesabında paylaştı. Ürdünlü oyuncu Monther Rayahnah ise Gazze’deki yaşananları duyurmak için kampanyalara destekte bulundu.

Kinda Alloush ve Emel Mathlouthi, Sanatla Barış İçin Çalışıyor

Suriyeli oyuncu Kinda Alloush, Gazze’de görev yapan gazetecilerin bölgedeki son durumu hakkında videolar paylaşarak #ceasefirenow kampanyasına destek verdi. Tunuslu müzisyen Emel Mathlouthi ise 14 Şubat Sevgililer Günü’nde Filistin’i hatırlatarak “Valentine Day” ifadesini “Palestine Day” olarak değiştirildiği bir görsel paylaştı. Mathlouthi, “Aklımız Gazze’de” paylaşımıyla bölgedeki duruma dikkat çekti ve ateşkes çağrısında bulundu.

Mark Ruffalo, Ateşkes İçin Dünya Liderlerine Çağrıda Bulundu

ABD’li oyuncu Mark Ruffalo, Amerika Yönetmenler Loncası Ödülleri’nde yaptığı açıklamada, Gazze’deki mültecilerin yaşadığı zor duruma dikkat çekerek, dünya liderlerine barış için bir şans verme çağrısında bulundu. Ruffalo, özellikle Başkan Joe Biden’dan kalıcı bir ateşkes talep etti.