Mühendislerden Oluşan Ekip, İnsansız Hava Araçları Üretimi İçin Kolları Sıvadı 2021 yılında maliyet ve özelliklerini inceledikleri insansız uçaklar üzerinde çalışmalar yapan bir ekip, yük taşıma kapasiteli İHA’lar üretmek için harekete geçti. Bu ekip, makine, uzay ve havacılık, yazılım, mekatronik, elektrik ve elektronik mühendislerinden oluşuyor. İlk adımlarını atan ekip, “Artos Teknoloji” adını verdikleri şirketi kurarak İHA…
2021 yılında maliyet ve özelliklerini inceledikleri insansız uçaklar üzerinde çalışmalar yapan bir ekip, yük taşıma kapasiteli İHA’lar üretmek için harekete geçti. Bu ekip, makine, uzay ve havacılık, yazılım, mekatronik, elektrik ve elektronik mühendislerinden oluşuyor. İlk adımlarını atan ekip, “Artos Teknoloji” adını verdikleri şirketi kurarak İHA prototipini hazırladı.
Hazırladıkları projeleriyle KOSGEB’den destek almaya hak kazanan mühendisler, bulut altı görevleri yapabilen benzinli modeli 10 saat uçabilen sabit kanatlı İHA üretimine başladı. Test uçuşlarını başarıyla tamamlayan ekip, seri üretime geçerek yılda 80 adet İHA üretmeyi hedefliyor.
Havacılık ve uzay mühendisi Ziya Demir Yusufoğlu, geliştirdikleri İHA’ları “art-v1 elektrikli” ve “art-v1 benzinli” olarak tanımlıyor. İHA’lar anlık istihbarat ihtiyacını karşılamaya yönelik olarak tasarlandı. Kullanıcı dostu olan bu İHA’lar, farklı arazi yapılarında da kullanılabilecek şekilde tasarlanmış.
İniş-kalkış özelliklerine sahip olan İHA’lar, elle fırlatma, fırlatma rampası veya yerden kalkış gibi seçenekler sunuyor. Benzinli modeli 10 saat havada kalabilirken, elektrikli versiyonu 5 saat uçabiliyor. Artos Teknoloji’nin geliştirdiği İHA’lar, ekonomik, teknolojik ve dayanıklılık açısından sektörde öne çıkıyor.
Bu başarılı çalışmalarıyla Artos Teknoloji, İHA üretimi sektöründe önemli bir konum elde etmeyi ve yurt içi ile yurt dışında söz sahibi olmayı hedefliyor.
Reklam & İşbirliği: [email protected]