İskoçya, EURO 2024’te A Grubu’nda Yer Alacak

featured

İskoçya’nın Avrupa Şampiyonası Macerası

İskoçya, ev sahibi Almanya’nın yanı sıra Macaristan ve İsviçre ile A Grubu’nda mücadele edecek. Bu turnuva, tarihinde 4. kez Avrupa Şampiyonası finallerinde yer alacak olan İskoçya için bir fırsat sunuyor.

Kupaya Katılma Mücadelesi

İskoçya, EURO 2024’e eleme grubunu ikinci sırada bitirerek katıldı. 8 maçta 5 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 mağlubiyetle grup ikincisi olan İskoçya, lider İspanya’nın iddaci ardından finallere adını yazdırdı.

Takımın Yıldızları

Scott McTominay ve John McGinn gibi oyuncuların başarılı performanslarıyla dikkat çeken İskoçya, EURO 2024 Elemeleri’nde önemli bir çıkış gösterdi. Kadronun deneyimli isimleri de takımın başarısında önemli rol oynadı.

İskoçya’nın Kadrosu

Steve Clarke’ın teknik direktörlüğünde mücadele edecek İskoçya’nın EURO 2024 için açıklanan kadrosunda birçok Premier Lig oyuncusu yer alıyor. Kalecilerden hücuma kadar geniş iddaci giriş bir yelpazede yetenekli futbolcular takımı güçlendiriyor.

Maç Takvimi

İskoçya’nın EURO 2024 A Grubu’nda oynayacağı maçların programı şu şekilde: – 14 Haziran Cuma: Almanya-İskoçya (22.00 – Allianz Arena) – 19 Haziran Çarşamba: İskoçya-İsviçre (22.00 – RheinEnergie) – 23 Haziran Pazar: İskoçya-Macaristan (22.00 – MHP Arena)