İsrail, Gazze Şeridi’nde Yeniden Katliam Yaptı

featured

İsrail Gazze Şeridi’nde Saldırılar Gerçekleştirdi

İsrail, Gazze Şeridi’nde Nuseyrat Mülteci Kampı ve Ez-Zevayide bölgesindeki evlere yönelik saldırılar gerçekleştirdi. Nuseyrat Mülteci Kampı’na düzenlenen saldırıda en az 7 kişi hayatını kaybetti ve birçok kişi de yaralandı. Ez-Zevayide bölgesindeki saldırıda da yaralananlar olduğu bildirildi.

İsrail, Gazze’deki Okulları, İbadethaneleri ve Hastaneleri Hedef Alıyor

İsrail, Gazze Şeridi’ndeki okulları, ibadethaneleri ve hastaneleri hedef almaya devam ediyor. Gazze’nin kuzeyinde bulunan tüm hastaneler hizmet dışı kalmış durumda ve Filistin Kızılayı Cibaliye’deki Gazzelilere yardım etmek için sahra hastaneleri kurmuş durumda.

Yüzlerce insanın yaralanmasına rağmen tedavi yapılamıyor ve Birleşmiş Milletler Acil Yardım Koordinatörü Martin Griffiths, Gazze’deki hastanelerin işlevsiz hale geldiği ve salgın hastalıkların hızla yayıldığı konusunda uyarıda bulundu. Griffiths, “Savaş nedeniyle yaralanan yüzlerce insanın da tedavisi yapılamıyor” dedi.

Çatışmalar ve Kassam Tugayları’nın Karşı Atakları

İsrail güçleri ve İzzeddin el Kassam Tugayları arasında Gazze’de sahada şiddetli çatışmalar yaşanıyor. Kassam Tugayları, Gazze’deki İsrail tankları ve zırhlı araçlarının vurulma anlarına ilişkin görüntüleri paylaştı. Ayrıca, İsrail güçlerine karşı ilk defa “RPO-A” roketinin kullanıldığı belirtildi.