İsrail Güçlerinin Şifa Hastanesi’ne Yönelik Saldırıları ve İşlenen Suçlar

featured

Şifa Hastanesi’nde İşlenen Suçlara İlişkin Yayınlanan Açıklama

İsrail güçlerinin 18 Mart’ta başlayan ve 14 gün süren saldırıları sonucunda Şifa Hastanesi’nde meydana gelen yıkım ve insan hakları ihlallerine ilişkin açıklama yapıldı. Açıklamada, hastane ve çevresinde gerçekleşen korkunç suçlar detaylı bir şekilde aktarıldı.

Açıklamada Belirtilen Suçlar

Açıklamada, binaların yıkıldığı, ateşe verildiği, çevredeki evlerde bulunan sivillerin vurulduğu, korkunç infazların gerçekleştirildiği ve hatta elleri bağlanıp diri diri gömülenlerin olduğu belirtildi. Ayrıca, cesetleri çürüyenler ve tank rayları altında ezilenlerin cenazelerine de değinildi.

Uluslararası Ceza Mahkemesi’ne Yapılan Çağrı

Açıklamada, İsrail’in ABD yönetiminin desteğiyle sivil halka yönelik soykırım savaşları yürüttüğü vurgulanarak, Uluslararası Ceza Mahkemesi ve diğer uluslararası yargı organlarına çağrı yapıldı. Şifa Hastanesi’nde ve çevresinde işlenen suçların soruşturulması için gerekli adımların atılması talep edildi.

İsrail’in Gerçekleştirdiği Katliamlar

İsrail ordusunun 14 gün süren saldırılar sırasında Şifa Hastanesi ve çevresinde 200’den fazla Filistinliyi öldürdüğü ve 900’den fazla Filistinliyi alıkoymuş olduğu belirtildi. Görgü tanıklarının ifadelerine göre, İsrail güçleri hastanenin tüm binalarını yıkmış, cerrahi binayı yıkıp yakmış ve içindeki tıbbi malzemeleri imha etmişti.