İsrail, Hizbullah’ın Dahiye Bölgesine Hava Saldırısı Düzenledi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İsrail’in Hava Saldırısı Dahiye Bölgesinde Yıkıma Yol Açtı

İsrail, Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta Hizbullah’ın kalesi olarak bilinen Dahiye bölgesine önceki gün hava saldırısı düzenledi. Saldırıda, Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah’ın sağ kolu olarak bilinen Fuad Şükr öldürüldü. Bölgedeki güvenlik kaynakları, Şükr’ün cesedinin enkaz altında bulunduğunu açıkladı.

Ölü Sayısı 5’e Yükseldi

Lübnan Sağlık Bakanlığı, saldırı sonucunda 3 kadın ve 2 çocuğun hayatını kaybettiğini duyurdu. Toplamda 5 kişinin öldüğü saldırıda Fuad Şükr ile ilgili detaylı bir bilgi verilmedi.

İsrail’in Golan Tepeleri’ne Saldırısı

İsrail’in işgali altındaki Golan Tepeleri’ndeki Mecdel Şems beldesindeki futbol sahasına yapılan roket saldırısında 27 Temmuz’da aralarında çocukların da bulunduğu 12 kişi hayatını kaybetmişti. 17’si ağır 35 kişi ise yaralanmıştı. İsrail ordusu, saldırının sorumluluğunu Lübnan Hizbullahı’na atarken, Hizbullah ise suçlamaları reddetti.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Hizbullah’a yönelik sert bir mesaj vererek, “Hizbullah şimdiye kadar ödemediği ağır bir bedel ödeyecek” ifadesini kullandı. İsrail ordusu, Lübnan’ın güneyine yapılan hava saldırısının ardından Beyrut’ta meydana gelen patlamaların da sorumlusunun kendileri olduğunu açıklamıştı.