İsrail ordusu Gazze’deki hastaneyi kuşatıyor

featured

İsrail, El-Avde Hastanesi’nde çalışan bir görevli kadını hedef aldı

Gazze’deki Sağlık Bakanlığı, İsrail ordusunun Gazze Şeridi’nin kuzeyinde birkaç gündür kuşatma altında tuttuğu El-Avde Hastanesi’nde çalışan bir görevli kadını hedef aldığını açıkladı. Filistinli kadının hayatını kaybettiği belirtilen açıklamada, hastanede bulunanların su, yiyecek ve ilaç eksikliği yaşadıkları ve işkenceye maruz kaldıkları vurgulandı.

İsrail güçleri El-Avde Hastanesi’ni askeri kışlaya dönüştürdü

Gazze’deki Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, İsrail güçlerinin El-Avde Hastanesi’ni askeri kışlaya dönüştürdüğünü ve 80’i sağlık personeli olmak üzere yaklaşık 240 kişiyi alıkoyduğunu duyurmuştu.

Gazze’nin işgali sonrası can kayıpları

İsrail’in Gazze’yi işgal sürecinde, en az 8 bini çocuk, 6 bin 200’si kadın olmak üzere 20 binden fazla Filistinli öldürüldü ve 52 bin 600’den fazla kişi yaralandı. İsrail ordusu ise 469 askerinin öldüğünü açıkladı. Ayrıca, Gazze’de yaşayan 1,9 milyon Filistinli, barınma, gıda, temiz su, ilaç ve sağlık hizmetlerinden yoksun bir şekilde yaşam mücadelesi veriyor.

İsrail ve Filistin arasındaki çatışmalar

Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, İsrail’e yönelik sürekli ihlallere karşılık verme gerekçesiyle 7 Ekim’de kapsamlı bir saldırı düzenledi. Bu saldırılar sonucunda İsrail’de 1200 kişi hayatını kaybetti ve 5 bin 132 kişi yaralandı. Ayrıca, İsrail ordusu ile Hizbullah arasında sınırda devam eden çatışmalarda da 26 Lübnanlı sivil, 118 Hizbullah mensubu, 5 İsrailli sivil ve 6 İsrail askeri hayatını kaybetti.

İsrail’in Gazze Şeridi’ne saldırıları, sivil altyapıyı tahrip ederek hastaneler ve eğitim kurumlarını hedef alıyor. Bu saldırılar sonucunda binlerce Filistinli ölürken, birçok insan evsiz ve gıda, su, ilaç gibi temel ihtiyaçlardan mahrum bir şekilde yaşam savaşı veriyor.