İsrail Ordusu Şifa Hastanesini Kuşatmayı Sürdürüyor

featured

İsrail Güçleri 150 Hasta Hastaneyi Gözaltında Tutuyor

İsrail ordusu, Gazze Şeridi’nde bulunan Şifa Hastanesi’ne uyguladığı kuşatmayı sürdürüyor. 7 binden fazla hastayı ve yerinden edilmiş kişiyi barındıran hastanede, İsrail güçleri bir salonu kullanarak çoğu yatarak tedavi gören ve durumu ağırlaşan 150 hastayı gözaltında tutuyor.

İsrail Güçleri İlaç Ulaşımını Engelledi, 4 Hasta Hayatını Kaybetti

İsrail ordusunun onlarca tank ve askeri araçla hastaneyi sıkı kuşatma altına alması, ilaçların hastaneye ulaşmasını engelledi. Bu durum nedeniyle hastanede 4 hasta hayatını kaybetti. Görgü tanıkları, yaşanan acı olayları aktardı.

İsrail Ordusundan Yapılan Açıklama

İsrail ordusu tarafından yapılan açıklamada, Şifa Hastanesi bölgesindeki “operasyonların” devam ettiği belirtildi. Ordu güçleri ve İç Güvenlik Teşkilatı Şin-Bet’in (Şabak) hastane çevresinde operasyonlarını sürdürdüğü vurgulandı.

Şifa Hastanesindeki Durum

Gazze’deki hükümetin Medya Ofisi, Şifa Hastanesinde yaşananları şu ifadelerle duyurdu: “İşgalci İsrail ordusu, hastane binalarını bombalayıp yıkmakla, sağlık personelini tehdit etmekle ve Filistinlilere işkence yapmakla suçlanıyor.” Şifa Hastanesindeki durum giderek endişe verici boyutlara ulaşıyor.