İsrail Ordusundaki Eğitim ve Ekipman Sorunları Krize Yol Açıyor

featured

Emekli General Dan Brik’in Açıklamaları

Brik, Maariv Gazetesine Açıklamalarda Bulundu:

İsrail’in Maariv gazetesine açıklamalarda bulunan emekli general Dan Brik, Başbakan Binyamin Netanyahu’ya askerlerin 5 yıldır eğitim almaması ve personel ile teçhizat eksikliği nedeniyle ordunun savaşa hazır olmadığını defalarca belirttiğini ifade etti.

Askerlerin Durumu

Brik, askerlerin medyada yeterince gündeme getirilmeyen tam bir kaos hali yaşadığını vurgulayarak 7 Ekim’den bu yana birçok şikayet aldıklarını aktardı. Askerlerin eğitimsiz ve eksik ekipmanla savaşa hazır olmadığını belirtti.

Ordudaki Sorunlar

İsrailli emekli general, ordunun gereken askeri ekipmanın, lojistiğin ve yiyeceğin düzenli çalışmadığını, çünkü orduyun her şeyi özel şirketlere emanet ettiğini belirtti. Tankların onarılmayı beklediğini ve sıkışmış durumda olduğunu dile getirdi.

Netanyahu’nun Tepkisi

Brik, Başbakan Netanyahu ile yaptığı görüşmelerde ordunun durumunu defalarca dile getirdiğini ancak Netanyahu’nun gerçekleri duymak istemediğini ve ekibinin onu bilgilendirmesine izin vermediğini söyledi.

Gazze Saldırıları

7 Ekim’den bu yana devam eden İsrail’in Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılarda binlerce Filistinli öldü ve yaralandı. Saldırılar sırasında hastane ve eğitim kurumları da hedef alındı, sivil altyapı ciddi şekilde zarar gördü.

İsrail ordusu, Gazze Şeridi’ne saldırıların başladığı günden bu yana 576 askerinin öldüğünü duyurdu.