İsrail’de Askeri Üssünde Filistinliye Cinsel İstismar ve İşkence Skandalı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İsrail’de Başlayan Kriz: Askerler Gözaltına Alındı

İsrail’de Gazze’den alıkonulan Filistinlilerin tutulduğu güneydeki Sde Teiman askeri üssünde bir Filistinliye cinsel istismar ve işkencede bulundukları suçlamasıyla 9 askerin gözaltına alınmasıyla başlayan kriz, askerlerin sorgu için götürüldüğü askeri üste devam etti.

Siyasetin Merkez Gündemi

İsrail basınındaki haberlere göre, Başbakan Binyamin Netanyahu’nun partisi Likud Milletvekili Tally Gotliv, Sde Teiman üssünde bir Filistinliye cinsel işkence ve istismar ettiği suçlamasıyla askeri savcılık tarafından gözaltına alınan 9 askerlerin götürüldüğü Beit Lid askeri üssünde toplanan onlarca aşırı sağcı göstericiye katıldı. Olay ülkede siyasetin merkez gündemine oturdu.

İşkencelerle Gündeme Gelen Merkez

İsrail’in güneyinde yer alan ve alıkonan Gazzelilerin tutulduğu Sde Teiman gözaltı merkezi sık sık işkencelerle gündeme geliyor. New York Times gazetesinde geçen ay çıkan haberde, Sde Teima gözaltı merkezinde alıkonan Gazzelilerin etrafı açık bir alanda gözleri bağlı olarak günde 18 saate kadar elleri kelepçeli şekilde yerde sessiz şekilde oturtulduğu belirtilmişti.