İsrail’in Gazze Katliamları Devam Ediyor

featured

İsrail’in Han Yunus’ta Sivilleri Hedef Alması

Görgü tanıkları, İsrail askerlerinin Han Yunus’un güneybatısında sivillerin evlerini patlatması sonucunda Refah kentinden patlama seslerinin duyulduğunu aktardı. Tanıklar, onlarca sivil binanın havaya uçurulduğunu ve büyük bir yıkıma neden olduğunu belirtti.

Çatışmalar ve Ölümler

Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, Han Yunus’ta İsrail özel kuvvetlerini hedef alan açıklamada bulundu. Çatışmaların yaşandığı ve ölü ve yaralıların olduğu ifade edildi. İsrail ordusu ise son 24 saat içinde Gazze ve Han Yunus’a yönelik saldırılar düzenlendiğini, düşman altyapısının tahrip edildiğini iddia etti.

İsrail’in Gazze’yi İşgali

Hamas’ın kutsal değerlere yapılan ihlallere karşılık verme gerekçesiyle 7 Ekim 2023’te İsrail’e kapsamlı saldırı düzenlediği belirtildi. İsrail’in 7 Ekim’deki saldırılarda çok sayıda ölü ve yaralı olduğu açıklandı. Gazze’ye düzenlenen saldırılarda binlerce Filistinlinin hayatını kaybettiği ve sivil altyapının da hedef alındığı bildirildi.

Çatışmaların Devamı

İsrail ordusu ile Hizbullah arasında yaşanan çatışmalarda birçok ölüm olduğu ve çatışmaların devam ettiği belirtildi. İsrail’in Filistinlilere yönelik saldırıları ve işgalleri sonucunda binlerce kişinin yaşamını yitirdiği vurgulandı.