İstanbul’da AKP Küçükçekmece Belediye Başkan Adayı’na Saldırı Düzenlendi

featured

İstanbul’da AKP Küçükçekmece Belediye Başkan Adayı Aziz Yeniay’ın seçim çalışması sırasında uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi. Saldırı sonrasında Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulundu ve saldırıyı lanetledi.

Lanetlenen Saldırı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda saldırıyı sert bir şekilde kınadı. “AK Parti’mizin ve Cumhur İttifakı’nın Küçükçekmece Belediye Başkan Adayı Aziz Yeniay’ın seçim çalışmaları sırasında gerçekleştirilen silahlı saldırıyı lanetliyor, ağır yaralanan vatandaşımıza acil şifalar diliyorum” dedi.

Süreç Zehirleme Çabalarına İzin Verilmeyecek

Erdoğan, saldırıya ilişkin geniş kapsamlı bir tahkikatın hemen başlatıldığını belirtti. Seçim sürecinin sağlıklı ve demokrasiye yakışır bir şekilde ilerlemesini hazmedemeyen kimselerin süreci zehirleme çabalarına asla izin verilmeyeceğini vurguladı.

Demokrasi ve Birlik Tehdit Altında

Cumhurbaşkanı Erdoğan, son olarak demokrasiye, birliğe ve beraberliğe yönelik saldırıların amacına ulaşamayacağını belirtti. Türkiye’nin demokratik değerlerine kasteden hiçbir saldırının başarıya ulaşmayacağının altını çizdi.