İsviçre Gıda Güvenliği Dairesi, Beypazarı Sodalarının Satışını Yasakladı

featured

Şirket, Yüksek Bor İçeriği İddialarını Reddetti

İsviçre Federal Gıda Güvenliği ve Veterinerlik Dairesi (FSVO), Türkiye’den ithal edilen Beypazarı sodalarında yüksek miktarda bor tespit edilmesi üzerine ürünün satışını yasakladı. Bu kararın ardından Beypazarı sodalarının İsviçre’deki dağıtıcısı BAK-SAN GmbH derhal ürünü satıştan çekti ve geri çağırma işlemlerine başladı.

Şirketin Açıklaması

Beypazarı şirketi, yüksek bor iddialarını reddederek, sağlık riski oluşturduğu iddialarının asılsız olduğunu belirtti. Dünya Sağlık Örgütü ve Amerika Birleşik Devletleri Çevre Koruma Ajansı’nın belirlediği parametrelerde uygun değerlere sahip olduklarını ifade eden firma, ürünlerinin kalitesini sürekli olarak denetlediklerini ve Sağlık Bakanlığı tarafından da düzenli olarak analiz edildiklerini vurguladı.

Şirket yetkilileri, İçme suyundaki bor miktarı için belirlenen sağlık temelli düzenleyici sınırların Dünya Sağlık Örgütü, Avrupa Birliği ve Amerika Birleşik Devletleri tarafından farklılık gösterdiğini, ancak firmalarının Türkiye’deki Doğal Mineralli Sular Yönetmeliği ve uluslararası standartlara uygun olduğunu açıkça beyan etti.