Japon Otomobil Üreticisi Daihatsu, Üretimi Durdurdu

featured

Faaliyetler Askıya Alındı

Japonya merkezli otomobil üreticisi Daihatsu, modellerinde yapılan güvenlik kalite testlerindeki hataların ortaya çıkması üzerine, tarafsız bir heyetin araştırması sonucu faaliyetlerini askıya aldığını duyurdu. Daha önce yurt içi ve yurt dışı sevkiyatlarını durduran şirket, Japonya içindeki fabrikasında da üretimi durdurma kararı aldı.

8 Bin Tedarikçi Etkilenecek

Daihatsu’nun Ocak 2024 sonuna kadar sürecek üretimi durdurma kararı, şirketin 8 binden fazla araç tedarikçisini olumsuz etkileyeceği bildirildi. Bu kararın ardında, heyetin raporunda ortaya çıkan hatalı testlerin nedeni olarak, Daihatsu yöneticilerinin otomobil imalat süresini kısaltmak için baskı yapması gösterildi.

Daihatsu Yöneticileri Suçlandı

Tarafsız heyetin başkanı Kaiami Makoto, raporlarında “Satış programlarını değiştirmenin kabul edilemez algılanması nedeniyle, çalışanlarda muazzam baskı vardı.” şeklinde ifade kullanmıştı. Daihatsu’nun Osaka merkezli mini araç üreticisi olduğu ve Japonya genelinde 11’i toplamda 64 modelinde hatalı güvenlik kalite testleri saptandığı doğrulandı.

Rapor sonrası Daihatsu Başkanı Okudaira Soiçiro, “Müşterilerimizin güvenine ihanet ettik. Suç yönetimde.” açıklamasını yaparak kamuoyundan özür dilemişti.