Jasper Bölgesindeki Orman Yangınları Büyük Tahribata Yol Açtı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Jasper Ulusal Parkı’nda 358 Yapı Yok Oldu

Jasper bölgesinde etkili olan ve Kanada’nın turistik bölgesi Jasper Ulusal Parkı’na da yayılan orman yangınları büyük tahribata neden oldu. Alberta’da yaklaşık 25 bin kişinin tahliye edilmesine sebep olan yangınlar, Jasper Ulusal Parkı’ndaki 1113 yapıdan 358’ini yok etti.

Jasper Belediye Başkanı Richard Ireland: “Sadece Anılar Kaldı”

Yangınlarda evini kaybeden Jasper Belediye Başkanı Richard Ireland, evinden geriye sadece anıların kaldığını belirterek, birçok kişinin aynı durumda olduğunu ifade etti.

Yetkililerden Açıklama

Yetkililer, yangınların çıkma nedeninin araştırıldığını belirtirken, yangın söndürme ekiplerinin serinleyen hava ve yağışlardan faydalandığını ve sıcak noktaları kontrol altına aldıklarını aktardı. Pazartesi itibarıyla hava sıcaklıklarında yeniden artış beklendiğini kaydeden yetkililer, Alberta eyaletinde kontrol altına alınamayan 48 orman yangınının devam ettiğini bildirdi.

Kanada Başbakanı Justin Trudeau’den Yardım Açıklaması

Kanada Başbakanı Justin Trudeau, Güney Afrika, Avustralya, Meksika ve Yeni Zelanda’dan itfaiye ekiplerinin Alberta ve Britanya Kolumbiyası eyaletlerinde süren yangınlara mücadelede yardıma geleceğini duyurdu.