Kabine Toplantısı, Erdoğan Başkanlığında Gündemi Değerlendirdi

featured

Gazze ve Lübnan Gelişmeleri Öncelikli Başlıklardan

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında gerçekleşen kabine toplantısı, Gazze ve Lübnan’da yaşanan gelişmelerin öncelikli konuları arasında yer aldı. Toplantıda, bölgede yaşanan çatışmaların ardında yatan nedenler ve soykırımcı İsrail’in savaşı bölgeye yayma stratejilerine karşı Türkiye’nin atacağı adımlar detaylı bir şekilde ele alındı.

Gazze’deki Ateşkes İçin Uluslararası Baskı Konuşuldu

Gazze’deki ateşkesin sağlanması için uluslararası alanda katil İsrail’e baskı uygulanması konusundaki girişimler masaya yatırıldı. Terörle mücadele konusunda alınan önlemler değerlendirilirken, yurt içinde ve sınır ötesinde devam eden operasyonlar ile atılacak adımların da görüşüldü.

Erdoğan’ın Balkan Ülkeleri Teması Değerlendirildi

Kabine toplantısında, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Balkan ülkelerine yönelik temasları da ele alındı. Arnavutluk ve Sırbistan ziyaretleri kapsamında yapılan görüşmeler ve bu ziyaretlerin bölgeye etkileri üzerinde duruldu. Ekonomiye dair Orta Vadeli Program hedefleri doğrultusunda atılan adımların yanı sıra enflasyonun tek haneye düşürülmesi için belirlenen yol haritası da toplantının önemli konularından biriydi.

Yatırım, İstihdam ve Fiyat İstikrarı Gündemdeydi

Toplantıda ayrıca yatırım, istihdam ve fiyat istikrarı konuları da detaylıca ele alındı. Ekonomik hedeflere ulaşmak adına atılması gereken adımlar ve mevcut durumun değerlendirmesi yapılarak, gelecek döneme ilişkin stratejiler belirlendi. Kabine toplantısı, Türkiye’nin iç ve dış politikalarıyla ilgili önemli kararların alındığı bir platform olarak öne çıktı.