Kaçkar Dağları’nda Heliski Tutkunları Karın Keyfini Çıkarıyor

featured

Kaçkar Dağları Avrupa’nın Gözdesi Haline Geliyor

Avrupa’ya yakınlığı ve kar kalitesi ile yerli ve yabancı kayakçıların tercihi olan Kaçkar Dağları, helikopterli kayak olarak bilinen “heliski” tutkunlarını ağırlamaya devam ediyor.

Heliski Kaçkar Dağları’nda Yapılıyor

Helikopterle dağın zirvesine bırakılan kayakçıların sarp yamaçlar ve yüksek eğimli yerlerde kaydıkları heliski sporu, Türkiye’de 2005 yılından itibaren Kaçkar Dağları’nın Rize sınırları içinde kalan Çamlıhemşin, İkizdere ile Artvin’in Yusufeli ilçesinde gerçekleştiriliyor. Turkey-Ayder Heliski Havacılık ve Turizm Şirketi tarafından yürütülen etkinlik, Türkiye ve Avrupa’dan gelen sporcuları ağırlıyor.

Güvenlik En Ön Planda Tutuluyor

Elverişli hava koşulları ve kalın kar tabakasının olduğu bölgede kayan sporcular için güvenlik en üst seviyede tutuluyor. Sporcular, zirvelerin yanı sıra helikopterlerin uçamadığı günlerde karla kaplı çam ormanları arasında da adrenalin dolu zamanlar yaşıyorlar.

400’e Yakın Sporcu Etkinliğe Katıldı

Nisan ayı ortasına kadar devam etmesi planlanan etkinliğe bu yıl 400’e yakın sporcu akredite olurken şimdiye kadar 150’den fazla sporcu etkinlikte yer aldı. Kaçkar Dağları, doğaseverlere ve spor tutkunlarına unutulmaz deneyimler sunmaya devam ediyor.