Katalonya’nın Kosova Önerisi İspanya Meclisi’nde Reddedildi

featured

Katalonya’nın Kosova Önerisi Meclis’te Reddedildi

Katalonya’da faaliyet gösteren Junts partisinin, Kosova Cumhuriyeti’nin resmi olarak tanınmasına ilişkin önerisi, İspanya Meclisi’nde 345 sandalyeli parlamentoda reddedildi. Öneri, 293 “hayır”, 25 “evet” ve 27 çekimser oyla reddedildi.

Junts Partisinin Kosova Önerisi

Junts partisi, Katalonya’daki ayrılıkçı girişimleri güçlendirmek amacıyla İspanya’dan ayrılma taleplerini desteklemek için Kosova’nın tanınmasını Meclis’e sunmuştu.

İspanya’daki Partilerin Tutumu

İspanya’da hükümetin büyük ortağı Sosyalist İşçi Partisi (PSOE), ana muhalefetteki sağ görüşlü Halk Partisi (PP) ve aşırı sağcı Vox, Kosova’nın tanınmasına destek vermeyeceklerini açıklamıştı. Partiler, İspanya’daki bağımsızlık yanlısı girişimlerin etkisiyle Kosova’nın tanınmasının şu an için mümkün olmadığını belirtti. haberlermersin.com

PSOE’nin Açıklaması

PSOE milletvekili Obdulia Taboadela, hükümete yönelik eleştirilere, “İspanya, uluslararası toplum içindeki çatışmaya müzakere yoluyla çözüm için çalışmaktadır. İstikrarın çok önemli olduğunu düşünüyoruz.” şeklinde cevap verdi.

Kosova’nın Durumu

Kosova, 17 Şubat 2008’de bağımsızlığını ilan etmiş, Türkiye ise bir gün sonra Kosova’yı tanıyan ilk ülkelerden biri olmuştu. Şu an itibariyle 106 ülke Kosova Cumhuriyeti’ni resmi olarak tanırken, AB içinde İspanya, Yunanistan, Güney Kıbrıs Rum Kesimi, Romanya ve Slovakya, Kosova’yı tanımamaktadır.